16 Ocak 2021 Cumartesi - 11:21
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AvEG-Kon
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
albayrak-sahin bırakılsın banner
Slider
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AvEG-Kon
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

“Türkiye, Pakistan’dan nükleer silah teknolojisi istiyor”

3 Ocak 2021 Pazar- 14:38
PaylaşTwitWhatsapp

Hint medyası, Türkiye’nin Pakistan’dan nükleer silah ve nükleer başlıklı füze teknolojisi transfer etmek istediğini ve bu kapsamda Pakistanlı bilim insanlarının bu yönde bir çaba içerisinde olduğunu iddia etti.

2014 yılında Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayi alanında yapılan işbirliğinin artması sonrası benzer iddialar ortaya atılmış, Pakistan’a nükleer silah gücünü kazandıran Prof. Dr. Abdulkadir Han bu iddiaları “saçma” bulduğunu açıklamıştı.

Hindistan televizyonu Zeenews İndia’nın internet sitesinde yer alan habere göre 22-23 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Pakistan-Türkiye Yüksek Düzeyde Askeri Diyalog Grubu’nun (HLMDG) 15. Toplantısı’na dikkat çekildi.

Haberde Ankara’daki zirvenin bugüne kadar askeri alanda iki ülke tarafından gerçekleştirilen en üst düzey toplantı olduğu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın jeopolitik hedeflerine ulaşabilmek için Pakistan’ın nükleer ve füze teknolojilerine güvendiği ifadelerine yer verildi.

Zeenews İndia’nın iddiasına göre toplantıda iki ülke arasında nükleer silah ve nükleer başlıklı füze teknolojisinin paylaşılması da konuşuldu. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu doğrultuda Pakistan Ordusu Genelkurmay Başkanı Kamer Cevad Bajwa ile görüştüğü iddia edildi.

Bunun yanında Pakistan askeri heyetinin Türk Uzay Sanayisi (TAI), HAVELSAN ve ASELSAN gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teknoloji ve silah üreten firmalarla görüştüğü, füze ve diğer hava teknolojileriyle ilgilenen üst düzey Türk generalleri ve bürokratlarıyla da toplantılar yapıldığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019’un eylül ayında “Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum.” demiş, bu ifadeler uluslararası alanda yankı uyandırmıştı.

Öte yandan daha önce euronews’e konuşan Amerikan James Martin Silahsızlanma Araştırmaları Merkezi Direktör Yardımcısı Jessica C. Varnum, Türkiye yönetiminin olası bir nükleer silah programına kalkışmasının, iktidar için uluslararası yaptırımlar nedeniyle getirisinden çok götürüsü olacağını düşünüyor.

Varnum, “Bunun Erdoğan hükümetine vereceği zarar sadece ekonomik değil aynı zamanda Türkiye’nin itibarını zedeleyecek.” diyor.

(EuroNews)

Etiketler: nükleerpakistansilahteknolojitürkiye

ilgiliiçerikler

GÜNCEL

Atina göçmenlerin Türkiye’ye gönderilmesi için AB’den yardım istedi

15 Ocak 2021 - 14:11

Yunanistan, iltica talepleri reddedilen 1500 dolayında göçmenin Türkiye’ye “derhal gönderilmesi” için Avrupa Birliği’nden yardım istedi. Türkiye, geri dönüşleri reddediyor. Yunanistan...

Daha fazla oku

BM Çalışma Grubu’da Türkiye ile ilgili 43 dosyada ‘hak ihlali’ kararı verdi

9 Ocak 2021 - 21:14

Libya İçişleri Bakanı: Türkiye’nin desteğiyle büyük bir operasyona hazırlanıyoruz

9 Ocak 2021 - 14:28

Alman hükümetinden SETA çıkışı

8 Ocak 2021 - 21:11

ICOR: Kürt halkına ve özgürlük savaçılarına yönelik saldırıları durduralım

8 Ocak 2021 - 12:15
Sonraki yazı

15 soruda Selahattin Demirtaş dosyası

Etkinlik Takvimi

SESİ BÜYÜTMEK İÇİN

ÇOK OKUNANLAR

  • Sosyalistlere yönelik saldırılar, Köln’de protesto edildi / VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Paris’te ESP ve sosyalistlere yönelik saldırılar protesto edildi / VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Almanya’nın Hamburg kentinde ESP ie dayanışma eylemi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • ESP, SKM, SGDF, ETHA ve BEKSAV`a baskın: 48 Gözaltı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Mannheim ve Ulm’da ESP ile dayanışma mitingleri

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

YENİ KİTAPLAR

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D