26 Mart 2023 Pazar - 05:34
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Kâr için tam gaz: Federal hükümetin korona önlemleri

18 Nisan 2021 Pazar- 10:38
Kâr için tam gaz: Federal hükümetin korona önlemleri
PaylaşTwitWhatsapp

Almanya’da Junge Welt kapanmanın üretimi durdurmamasını eleştirdi. Salgının ikinci dalgasından bu yana, “Kâr mekanizması yavaşlatılmamasını” dayatan sermaye örgütleri ile “Ekonomi”nin özel kapanmanın dışında bırakıldığına vurgu yapan Junge Welt, “Çocuklar “evde eğitimde” haftalarca ve aylarca mahvolurken, arabalar ve tanklar üretilmeye devam ediyor” dedi.

(Almanya’da) Federal hükümet tek tip yönergeler yapmayı planlıyor. 100 bin kişi başına 100’den fazla yeni enfeksiyon varsa, perakende satış yerleri ve okulların kapatılacak ve ayrıca 200 yeni enfeksiyon varsa saat 21: 00’den itibaren sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte bir “tam kapanma” otomatik olarak uygulanacak.

Şüphesiz: Yoğun bakım üniteleri göz önünde bulundurulduğunda, kararlı hareket etmek gerekli. Aksi takdirde doktorlar yakında kimlerin yoğun tıbbi tedavi görüp görmeyeceği sorusuyla karşı karşıya kalacak. Bununla birlikte, tedbirlerin ciddi bir dengesizliği var: Neredeyse tamamen özel hayatı etkiliyorlar. “Ekonomi” bu özel kapanmanın dışında bırakılmış durumda. Salgının ikinci dalgasından bu yana, sermaye örgütleri bir dogma dayattılar: Kâr mekanizması yavaşlatılmamalıdır.

Çocuklar “evde eğitimde” haftalarca ve aylarca mahvolurken, arabalar ve tanklar üretilmeye devam ediyor. Evden çalışırken bile, sadece istemek ve yalvarmak söz konusu; işverenlere dokunan yok. Patronların, işyerinde bulunmaya mecbur olan çalışanlara haftada bir korona testi yaptırmalarını teklif etme yükümlülüğüne karşı başkaldırısı, sermaye birikiminin onlar için insan hayatı dahil her şeyin üstünde olduğunu gösteriyor. Koronavirüsün yayılmasında şirketlerin hangi rolü oynadığına dair neredeyse hiç çalışma yok; neden? Bununla birlikte, aerosollerin sadece restoranlarda ve kreşlerde değil, aynı zamanda fabrikalarda ve açık plan ofislerde de yayıldığı açık. Testin neden sadece haftada bir yapılması gerektiği açıklanmıyor. Muhtemelen şirketler açısından çok pahalı. Şirketler içinde de aynı dengesizlik hüküm sürmekte.

İş sağlığı ve güvenliği standartlarına göre, toplumsal önleme aslında bireysel önlemeye göre önceliklidir. Bunun anlamı şudur: Şirketlerin, çalışanların davranışlarını düzenlemeden önce uygun tesislere, hava eşanjörlerine, bölme duvarlarına vb. yatırım yapması gerekir.

Birkaç hafta araba vb. hayati olmayan şeyler üretilmezse dünya batar mı sorusunu sorgulamak yerine, çocuklarını kreşe gönderen işsiz komşuya ya da parkta birlikte bira içen gençlere kızıyor insanlar. Pandemi döneminde dayanışma duygularının yükselmesi böyle engelleniyor. Şirketler ise işlerine devam ediyorlar. Buna dur demek gerekli ama kim diyecek? Tabi ki Berlin’de politik tiyatro sahnesindekiler değil! Öyleyse?

(Daniel BEHRUZİ – Junge Welt)

(Çeviren: Semra Çelik – Evrensel)

Etiketler: almanyaekonomiJunge Weltkapanmakarkoronaönlemler

ilgiliiçerikler

KADIN

“Nan, Kar, Azadi!” – Atılım Avrupa / Sosyalist Kadın*

20 Ağustos 2022 - 07:15

Afganistanlı kadınlar, Taliban zulmüne karşı 'Nan, kar, azadi!' (ekmek, iş, özgürlük) sloganlarıyla yönetimin Taliban tarafından ele geçirilmesinin yıl dönümünde bir...

Daha fazla oku
Almanya, Kürt PEN Kongresine katılmak isteyen yazarlara vize vermedi

Almanya, Kürt PEN Kongresine katılmak isteyen yazarlara vize vermedi

8 Temmuz 2022 - 09:56
Kadın ve LGBTİ+lar, İvana Hoffmann festivaline hazırlanıyor – Atılım Avrupa / Sosyalist Kadın*

Ivana Hoffmann festivaline çağrılar sürüyor – VİDEO

13 Haziran 2022 - 22:25
Almanya’da kadınların başlattığı bir inisiyatif:  #YoksullukÇekiyorum

Almanya’da kadınların başlattığı bir inisiyatif: #YoksullukÇekiyorum

10 Haziran 2022 - 12:53
Almanya’da temizlik işçileri enflasyon oranı üzerinde zam alacaklar

Almanya’da temizlik işçileri enflasyon oranı üzerinde zam alacaklar

6 Haziran 2022 - 10:55
Sonraki yazı
Rus doktorlar: Navalny her an ölebilir

Rus doktorlar: Navalny her an ölebilir

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla  coşkuyla kutlandı – VİDEO

    Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla coşkuyla kutlandı – VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stuttgart’ta seçim çalışmalarına start verildi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Komünarların çocukları direniyor!.. Haydi dayanışmaya!..

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Seçimler ve manzara – Ziya Ulusoy

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • İşçi sınıfının hakları gasp ediliyor – Bedia Ergün

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D