20 Mart 2023 Pazartesi - 16:55
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Alman polisi Kürt genci Amed Ahmed’in dosyasını silmiş!

12 Mayıs 2021 Çarşamba- 12:47
Alman polisi Kürt genci Amed Ahmed’in dosyasını silmiş!
PaylaşTwitWhatsapp

Alman polisi tarafından keyfi şekilde gözaltına alındıktan sonra hücresinde çıkan yangında hayatını kaybeden Amed Ahmed’in polisteki orijinal dosyasının silindiği ortaya çıktı. Ailesi polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Almanya’nın Kleve kentindeki cezaevinde haksız yere tutulan ve hücresinde çıkan yangında ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede Ekim 2018’de yaşamını yitiren Efrînli genç Amed Ahmed’in ölümünde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Ailesi ve avukatları Ahmed’in gözaltına alındığı sırada polisin tuttuğu dosyanın silindiğini öğrendi.

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Emniyet Müdürlüğü ise dosyanın “otomatik” olarak silinmesinin ülke çapında geçerli olan soruşturmaların zaman aşımını belirleyen yasaya bağladı. Ancak NRW Eyaleti İçişleri Bakanlığı’nın “bu dosya silinmeyecek” şeklinde aldığı karara rağmen Amed’in soruşturma dosyasının silindiği belirtiliyor.

‘DOSYANIN SİLİNME ZAMANI DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Olayın ardından Amed’in ailesi avukatlar üzerinden polisler hakkında suç duyurusunda bulunurken, NRW Meclisi üyesi parlamenterler eyaletin güvenlik birimlerine sert eleştiriler yöneltti. SPD’nin Grup Başkan Yardımcısı Sven Wolf orijinal dosyanın silinmesin zamanının düşündürücü olduğunu belirtti.

Yeşiller Milletvekili Stefan Engstfeld ise olay için skandal yorumunu yaparken, İçişleri Bakanlığı’nın talimatına rağmen dosyanın silindiğine dikkat çekti. Aynı zamanda mecliste kurulan araştırma komisyonu üyesi olan Engstfeld “Bir daha asla orijinal dosyaya ulaşamayacağız” diye konuştu.

NRW Eyaleti’ndeki iktidar partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’nun komisyondaki sözcüsü ise Oliver Kehrl, “üzücü” olarak ifade ettiği dosyanın silinme olayının muhalefetin “komplo teorilerini güçlendirdiğini söylemekle yetindi. Aranan kişi olmamasına rağmen polisin bilinçli şekilde Amed Ahmed’i gözaltına alıp almadığını ve cezaevinde yangının nasıl çıktığını araştırmak için NRW Eyaleti Meclisi’nde Araştırma Komisyonu kurulmuştu.

NE OLMUŞTU?

2018 yılının Temmuz ayında NRW polisi Efrînli genci Amed Ahmed’i Hamburg polisinin talebi üzerine gözaltına aldı. 26 yaşındaki Ahmed polise verdiği ifadede hiç Hamburg’a gitmediğini ve polisin yönelttiği suçlamalarla ilgisinin olmadığını anlatmaya çalıştı. Ancak Ahmed ne polise, ne savcıya ve ne de cezaevi yönetimine derdini anlatabildi.

17 Eylül 2018 akşamı ise Düsseldorf yakınlarındaki Kleve kentinde bulunan cezaevinde tutulduğu hücrede çıkan yangında Ahmed ağır yaralandı. Ahmed, hastanede komada olduğu sırada soruşturmasını genişleten güvenlik birimleri, Hamburg polisinin hırsızlık suçundan aradığı kişinin Malili Amedy Guira isimli bir başka mülteci olduğunu ortaya çıkardılar.

Hiçbir şekilde ne yüz rengi ne de diğer bilgileri Malili mülteciye benzemeyen Kürt genci Amed, haksız yere 2 ay cezaevinde tutulmuştu. Suçsuz yere cezaevinde tutulduğunun tespit edilmesinden kısa bir süre sonra Amed Ahmed, tedavi gördüğü Bochum’daki hastanede 5 Ekim 2018 günü yaşamını yitirdi. Amed’i gözaltına alınan polislere hakkında savcılığın açtığı soruşturma da bir süre sonra kapatıldı.

Almanya’daki Kürt kurumları ve mülteci kuruluşları ise Amed’in gözaltına alınma biçimini, hala neden çıktığı tam olarak bilinmeyen cezaevi yangındaki ölümünü ve dosyanın kapatılmasını güvenlik birimlerinin ırkçı yaklaşmaları ile Kürt düşmanlığına bağlamıştı.

(ANF)

Etiketler: alman polisiamed ahmedgözaltıhücrekayıtölümsilmeyangın

ilgiliiçerikler

MANŞETLER

Alman polisi, Uzun Yürüyüş’e saldırdı

16 Eylül 2022 - 19:30

Atılım - Almanya Yurtsever gençlik örgütlerinin, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için örgütlediği Meşa Direj (Uzun Yürüyüş), bu sene...

Daha fazla oku
Alman polisi bir hastayı işkenceyle katletti

Alman polisi bir hastayı işkenceyle katletti

3 Mayıs 2022 - 11:26
Alman polisi Rojava davasını kaybetti

Alman polisi Rojava davasını kaybetti

17 Kasım 2021 - 13:10
Alman polisi Ünal Düz’ü darp edip Türkiye’ye göndermek istedi

Alman polisi Ünal Düz’ü darp edip Türkiye’ye göndermek istedi

1 Eylül 2021 - 11:36
Birçok kentte orman yangınları devam ediyor

Birçok kentte orman yangınları devam ediyor

29 Temmuz 2021 - 18:22
Sonraki yazı
ESP: Sömürgeciler kaybedecek, direnen halklar kazanacak

ESP: Sömürgeciler kaybedecek, direnen halklar kazanacak

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Londra’da ırkçılığa, faşizme karşı eylemde siyasi tutsaklarla dayanışma çağrısı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stammheim hapishanesi önünde politik tutsaklarla dayanışma mitingi düzenlendi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Köln’de 18 Mart eylemi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • MLKP: Depremi katliama dönüştürenlerden hesap sormak için Newroz meydanlarına

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D