Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler alevler arasında

Akdeniz’e kıyısı olan ülkeleri büyük orman yangınları vurdu. Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeyinde köyler tahliye edildi.

Salı günü Yunanistan’da 80’e yakın noktada yangınla mücadele ediliyordu. Sivil Savunma’ya göre bunların halen 40’ı aktif durumda.

Yunanistan hava sıcaklıklarının 45 derece dolayında olduğu aşırış hava koşulları ile karşı karşıya.

Sivil Savunma Bakanı Michalis Chryssohoidis, “Önceliğimiz hayat kurtarmaktır, bu nedenle köyler tahliye edildi” dedi.

Geçen hafta Penteli dağından sonra bu kez, Atina’yı çevreleyen üç tepeden ikincisi olan Parnes’de yangın çıktı. Dumanlar başkenti kapladı. Çevredeki üç köy boşaltıldı.

Skai televizyon kanalına konuşan Acharnai Belediyesi Başkanı Spyros Vrettos “Bu bir trajedi” dedi ve ekledi: “Ama ne mutlu ki, hiç kimsenin hayatı tehlikede değil.”

Salı günü toplamda 500 itfaiyeci, 70 kamyon, 5 helikopter ve 7 yangın söndürme uçağı Acharnai’Ye bağlı Varympompi’de yangınla mücadele ediyordu.

TÜRKİYE’DE TERMİK SANTRAL TEHDİT ALTINDA

Türkiye’de 8 kişinin hayatını kaybettiği yangınlarda Milas’taki bir termik santral tehdit altında bulunuyor. Salı günü öğleden sonra yangınlar halen kontrol altına alınmamıştı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter üzerinde “Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin” dedi.

Türkiye, son on yılın en kötü yangınları ile karşı karşıya. Bu yangınlarda geniş ormanlık alanlar, tarım arazileri ile Ege ve Akdeniz kıyılarındaki yerleşim yerleri yandı.

Avrupa Uzay Ajansı, karada hava sıcaklıklarının bir ay içerisinde ikinci kez 50 derecenin üzerine çıktığını belirtti. Bu sıcaklıklar, verili bir toprağa dokunulduğunda elde edilen sıcaklık değeri olarak ifade ediliyor. Bir çok kentte havadaki sıcaklık ise 40 derecenin üzerine çıktı.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk’ta Gjirokastrale bölgesinde orman yangınlarda 64 yaşınaki bir erkek öldü. Yüzlerce itfaiyeci ve asker, onlarca noktada çıkan yangınlarla mücadele ediyor. Salı akşamı orman yangınları halen 9 noktada aktifti.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Ağustos 2021
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız