Paris’te Mezher Kartal’a özgürlük eylemi

Paris’te dört aydan beri Charles de Gaulle havaalanındaki gözaltı merkezinde tutulan HDP’li Mezher Kartal’ın serbest bırakılması talebiyle eylem yapıldı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Fransa’nın başkenti Paris’in Charles de Gaulle havaalanı önünde Mezher Kartal için eylem yaptı.

Ellerinde “Mezher Kartal’a Özgürlük” ve “HDP’li Kürt olmak suç değil” yazılı dövizleri taşıyan grup, sık sık “Mezher Kartal’a özgürlük” sloganı attı.

Türkiye’de hukuksuzca yargılanan ve cezası onaylanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Mezher Kartal, Türkiye’yi terk edip Avrupa Birliği üyesi olan Fransa’ya sığındı.

Mesnil-Amelot İdari Gözaltı Merkezinde tutulan Kartal, 17 Temmuz’dan beri burada gözaltında tutuluyor.

Sığınma talebini reddeden Fransız makamları yaklaşık dört aydır gözaltı merkezinde bekletip soruşturmasına devam ediyor.

ADGB’nin Paris’teki temsilcilerinin yaptığı basın açıklamasında, Fransız hükümetine ve yargı makamlarına çağrıda bulundu; “Mezher Kartal yoldaşımızın masum olduğundan eminiz. Derhal serbest bırakılmasını ve tüm haklarının tanınıp serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Grup, ellerindeki dövizleri Mesnil-Amelot İdari Gözaltı Merkezinin önünde bırakarak eylemlerine son verdi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız