Heyva Sor’un sınırdaki mülteciler için temin ettiği malzemeler yolda

Heyva Sor’un sınırdaki mülteciler için temin ettiği acil yardım malzemeler yola çıktı. Muhittin Dolaşır, sınırda yaşam mücadelesi veren insanlara daha çok yardım edebilmeleri için Avrupa’daki hayırseverleri Heyva Sor’la dayanışma ağını büyütmeye çağırdı.

Heyva Sor a Kurdistan ile Alman Wir packen’s an Nothilfe für Geflühtete e.V (Wir packen’s an) Polonya-Belarus sınırı üzerinde bulunan mülteciler için acil yardım malzemelerinin ulaştırılması konusunda işbirliği yaptı.

 

Yardım organizasyonu kapsamında iki bin kişiye yetecek kadar gıda, giyecek, powerbank, ayakkabı, mont, yağmurluk, battaniye gibi malzemeler satın alınıp bugün sınır bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Mülteciler için gerçekleştirilen dayanışma nedeniyle iki kurum temsilcileri teşekkürlerini sundu.

Kış şartlarını gözeterek mültecilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Heyva Sor temsilcisi Muhittin Dolaşır, şu bilgileri verdi: “Dost bir kurum olan Wir packen’s an Derneği ile şu an Polonya-Belarus sınırında bulunan mültecilere yardım yapıyoruz. Kış şartlarını gözeterek pantolon, mont, özellikle çocuklar için ayakkabı, yine telefonlar için powerbank da bu malzemeler içinde yer alıyor. Bunları ihtiyaç olarak satın aldık ve Wir packen’s an Derneği oradakilere ulaştıracak”

Çoğu Kürt olan sınırdaki halkın perişan durumda olduğunu aktaran Dolaşır, “Özellikle kadınlar ve çocuklar perişan haldedir. Bazı insanlarımız açlık, soğuk, yeterli elbise olmaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Biz de az da olsa imkanlarımız ölçüsünde orada bulunan halkımıza yardımı ulaştırmak istiyoruz” dedi ve yardımlarının önümüzdeki günlerde de süreceğini söyledi.

‘HALKIMIZ ÜLKESİNİ TERK ETMESİN’

İnsanların kendi ülkelerini terk etmemeleri gerektiğini ifade eden Heyva Sor temsilcisi, “TC, KDP ve Barzani ailesi ülkemizi boşaltma planı yapıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, neredeyse tamamına yakını Duhok bölgesinden TC pasaportu kendilerine verilerek Belarus’tan Polonya sınırına getirtilmişler. Bu nedenle halkımızın kendi ülkesini terk etmemesini istiyoruz. Her ne kadar Avrupa için çok iyi bir yer, cennet gibi bir yer tanımlaması yapılsa da görüldüğü gibi cennet değildir. Yaklaşık 200 insanımız geri çevrildi. Açlıktan, susuzluktan, soğuktan nasıl perişan geldiklerini onlar da açıkladı. Türk devleti bu insanları kullanarak Avrupa devletlerine baskı uygulamak istiyor. Daha önce Yunanistan sınırına göçmenleri getirip Avrupa ülkelerine baskı uygulamak istedi. Bu nedenle insanlarımız Türk devletinin ve Barzani ailesinin oyununa gelmemeli ve ne olursa olsun ülkesinde kalmalıdır” dedi.

HİÇBİR DEVLET ONLARA YARDIM ELİ UZATMIYOR

“Heyva Sora Kurdistan olarak halka yardım etmek istediklerini dile getiren Muhittin Dolaşır, şu çağrıyı yaptı: Avrupa’daki halkımıza çağrımız ellerinden geleni yapmalarıdır. Sınırlarda açlıkla, soğukla, susuzlukla mücadele eden insanlarımıza daha çok yardım etmemiz için Avrupa’daki hayırseverlerimizi bizimle dayanışma ağını büyütmeye çağırıyoruz. Medya üzerinden paylaştığımız ve kurumsal sayfamızda bulunan banka hesap numarası üzerinden nakdi yardımlarını, bağışlarını bize ulaştırabilirler. Biz de başlattığımız kampanya vesilesiyle topladığımız yardımları açlıkla, susuzlukla, soğuklarla boğuşan insanlarımıza ulaştıralım. Sonuç olarak o insanlarımız, sınırlar arasında sıkışmış ve hiçbir devlet onlara yardım eli uzatmıyor. Biz de Heyva Sor olarak kim olursa olsun diline, dinine, kimliğine bakmadan yardım etmek istiyoruz. Bu vesileyle bizimle ortaklaştıkları için hem Heyva Sor adına hem de bağışçılarımız adına Wir packen’s an Derneğine teşekkür ediyoruz.”

WİR PACKEN’S AN: ORTAKLAŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Wir packen’s an Derneği Genel Saymanı Axel Grafmanns ise yardımlarından dolayı Heyva Sor temsilcilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  “Wir packen’s an mülteciler için çalışan Berlin ve Brandenburg’da bulunan bir hayır kurumudur.  AB sınırlarına gelen mültecilerle dayanışmak amacıyla Heyva Sor’a Kurdistan ile işbirliği yaptık. Heyva Sor’un bağışlarıyla satın aldığımız malzemeleri sabah saatlerinde taşıyacağız. Sınırdaki mülteciler için müsliriegel (granola çubuğu), powerbank, temel gıda malzemeleri gibi malzemeler satın aldık. Die Linke Saksonya’nın yardımıyla 7,5 ton malzemeyi Belarus sınırındaki mültecilere ulaştırdık. Orada Kürt mülteciler var, Suriye iç savaşından kaçanlar var, Erdoğan rejiminden kaçanlar var. Yedi yıl kendi çocuklarını görememiş bir Kürt kadını geçen hafta gördüm. O da sınırdaydı. Çocuklarını görmek için sınırdaydı. Bu nedenle ortaklaşmamız çok önemli. Nakdi yardımlar sayesinde ihtiyaç olan malzemeleri satın alıp oraya taşıyoruz. Çünkü sürekli oradan haberler alıyoruz. Soğuktan ölen, açlıktan ölen insan haberleri alıyoruz. Bu nedenle dayanışmamız aynı zamanda bu politikayı protesto etme anlamına da gelmektedir” diye konuştu.

 

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız