Londra’da coşkulu 27 Kasım kutlaması

Londra’da yüzlerce kişi PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla bir kutlayarak, “PKK Ortadoğu halklarının özgürlük ruhudur” dedi.

Londra Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile yüzlerce kişi Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında bir araya gelerek PKK’nin 43’üncü yıl dönümünü kutladı.

 

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısında bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, sık sık “Vejîn Pîroz Be”, “Bijî PKK”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî”, “Şehid namirin” sloganları atıldı.

PKK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarının asıldığı salonda, kadınlar kutlamaya ulusal elbiseleri ile katıldı.

Firaz Dağ Çocuk Korosu’nun sahne aldığı kutlamada, çocukların “Serhildan” şarkısı alkış ve zılgıtlarla karşılık buldu.

PKK’nin 43 yılını konu alan sinevizyon gösteriminde ise kitle “Em PKK’ne” şarkısını hep bir ağızdan okudu.

Kutlamada Kürt Kadın İnisiyatifi adına bir konuşma yapan Besime Jiyan, PKK’nin , Kürt halkının tek meşru, ulusal demokratik ve özgür kimliği olduğunu ifade ederek, “Başta kadın özgürlük önderimiz Rêber Apo’nun, tüm halkımızın ve direnen tüm yoldaşlarımızın 43.PKK yılını kutluyoruz. PKK, Ortadoğu halklarının özgürlük ruhudur. Kürdistan ve dünya kadınlarını, tüm gücüyle faşist egemen sistemleri yıkma hamlesine katılmaya çağırıyoruz” dedi.

‘PKK ONURLU BİR YAŞAMIN ADIDIR’  

Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Ali Boyraz, Türk faşizmine karşı PKK’nin şanlı bir mücadele yürüttüğünü ifade ederek, “Kürt halkına karşı inkar imha ve soykırım siyaseti yürüten Türk faşizmi, insanlık suçları işledi ve işlemeye devam ediyor. Ancak Kürtler ve Kürdistanlılara vahşi politikalar yürüten Türk faşizmi asla başarılı olamadı olamayacak. Türk faşizmine karşı PKK ruhu ile yanıt verilerek bütün bu politikaları boşa çıkarılmıştır. PKK onurlu bir yaşam felsefesidir. Bu felsefeye uygun yaşamak bizim namus borcumuzdur.  PKK’nin 43 yıllık dişe dişi mücadelesinde ilk şehidinden son şehidine kadar onurlu, mücadelesi ve diz çökmeyen bir tavrın duruşun sahibi olmuştur. Biz bu duruşa layık olacağız” diye kaydetti.

Kürdistan’ın diğer parçalarından katılımcıların da birer konuşma yaptığı gece de, MLKP ve demokratik kitle örgütleri de birer kutlama mesajı gönderdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi adına yapılan konuşma da ise, PKK’nin devrimci çizgi de yürüttüğü tarihsel mücadele selamlandı.

YÜZLERCE KİŞİ HALAYA DURDU  

Yapılan konuşmaların ardından Koma Çarnewa’dan sanatçı Serhat sahne aldı.

Serhat’ın söylediği şarkılar eşliğinde yüzlerce kişi coşkuyla halaya durdu.

Sık sık, şarkılara eşlik edilen kutlamada, sanatçı Mem Şevder ile yerel sanatçılar sahne aldı.

Kutlama davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız