KCDK-E: Şengali sahiplenmek ulusal ve insanlık görevidir

Türk devletinin Şengal’e yönelik SİHA saldırısını kınayan KCDK-E, Şengali sahiplenmek ulusal ve insanlık görevidir” diyerek, herkesi bulunduğu yerde katliamı ve saldırıyı protesto etmeye çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Türk devletinin, Özerk Yönetim Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in şehadetiyle sonuçlanan Şengal’e yönelik SİHA saldırısını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

BM, uluslararası kurum ve güçlerin sessizliğinin, katliamların önünü açtığına işaret edilen açıklamada, Şengal’in uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve Şengal özerk yönetimini tanıyarak yeni katliamların önlenebileceğinin altını çizdi.

Şengal’i sahiplenmek temel ulusal bir görevdir” vurgusunun yapıldığı açıklamada, herkesi bulunduğu yerde saldırıyı protesto etme çağrısı yapıldı.

KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti Şengal’e dönük saldırılarında sınır tanımıyor. Çocukların oyun oynadığı alana SİHA’larla yaptığı saldırıda Şengal Özerk Yönetim Eşbaşkanı Merwan Bedel şehit düştü.

Alçak ve korkakça saldırılarla Kürt halkının özgürlük yürüyüşünü engellemek isteyen faşist Türk devleti DAİŞ’in tamamlayamadığı barbarlığı ve vahşeti sürdürmeye devam ediyor.

İşgalci Türk devleti son günlerde Şengal üzerinde keşif uçuşlarını arttırdı. Gerçekleştirilen katliam sonrası keşif uçuşları devam etmektedir.

Halkımızı derinden yaralayan bu alçak saldırı karşısında başta Avrupa’daki Êzidî halkımız olmak üzere tüm Kürdistanlıları ve insanlıktan yana olan herkesi alanlara çıkmaya çağırıyoruz.

Her Kürdistanlı bilmelidir ki bugün Şengal’i sahiplenmek, temel ulusal bir görevdir. Sessiz kalmak, sömürgeci Türk devletin katliamına  onay vermektir.

Irak merkezi hükümetinin ve Federal Kürdistan hükümetinin sessizlikleri Türkiye’nin katliamlarına onay vermek vermektir. Eğer bu suçun ortakları değillerse uluslararası mekanizmaları Türkiye’ye karşı harekete geçirerek göstermelidir.

KCDK-E olarak başta BM, uluslararası kurum ve güçlere çağrımızdır. Sessizliğiniz DAİŞ zihniyetli Erdoğan’ın Şengal’deki katliamların önünü açmaktadır. Şengal’i uçuşa yasak bölge ilan ederek ve Şengal’in özerk yönetimini tanıyarak yeni katliamları önleyebilirsiniz.

KCDK-E olarak işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarına karşısında herkesi duyarlı davranarak, bulunduğu yerlerde bu katliamı ve saldırıyı protesto etmeye çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Aralık 2021
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız