KON-MED’den 11 Aralık’ta alanlara akma çağrısı

KON-MED, 10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü dolayısıyla Almanya’nın birçok merkezinde düzenlenecek kitlesel yürüyüşlere seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 10 Aralık’ı Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü ilan ettiğini hatırlatan Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya (KON-MED), gün dolayısıyla 11 Aralık’ta Almanya’nın belirli kentlerinde yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.

“Gün Önder Apo’yu özgürleştirme günüdür” denilen açıklamada, Almanya’nın 11 merkezinde düzenlenecek eylemlerin adresleri ve başlangıç saatleri de aktarıldı.

KON-MED’in yazılı açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere Önder Apo, 23 yıldır ağır tecrit ve baskı koşulları altında tutulmaktadır. Şunu çok iyi biliyoruz ki; faşist Türk devleti, uzun bir süredir uluslararası güçlerden aldığı destekle İmralı mutlak tecrit sistemiyle Özgürlük Hareketini dağıtmayı ve halkımızın iradesini kırmayı amaçlamaktadır. Amaçlarına ulaşmak için geçen 23 yıllık süre içerisinde birçok yol ve yöntem denediler. Ancak uyguladıkları tüm baskılara rağmen istedikleri sonucu elde edemediler. Çünkü Önder Apo’nun iradesini kıramadılar. Bu yönlü izledikleri politikalar tutmadı ve tüm çabaları sonuçsuz kaldı. İmralı tecrit sistemini kuran ve yöneten uluslararası güçlerin ve faşist Erdoğan yönetiminin Önder Apo`ya ve Özgürlük Hareketine duyduğu büyük öfkenin sebebi, Önder Apo`nun büyük direnişi karşısında yaşadıkları büyük çöküştür. Bu nedenle saldırılarına aralıksız devam ettirmektedirler.

Bu saldırıların ve İmralı sisteminin baş sorumlusu olan ABD, Avrupa Birliği ve ona bağlı sorumlu kurumların sessiz ve tepkisiz kalmalarını şiddetle kınıyor ve asla kabul etmiyoruz.

Önder Apo herhangi biri değildir. Önder Apo, Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının umudu, savaşa karşı barışın yegane çözüm gücüdür. Geliştirdiği paradigma ile dünya halklarının, aydınların, demokrasi ve özgür isteyenlerin önderi konumundadır.

Önder Apo, son 23 yılda çok zor koşullarda, ve çok az imkanı değerlendirerek, halkımızın özgürlüğü ve halkların birlikte yaşaması ve kapitalist modernitenin yıkıcılığına karşı Demokratik Ulus çözümünün teorik-tarihsel perspektifini ve çözüm yollarını ortaya koyandır.

Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigma tüm dünyada büyük ilgi gördü ve desteklendi.
Bu nedenle barış, demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olan kurumlar, aydınlar, şahsiyetler ve örgütlerin içinde yer aldığı Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 10 Aralık’ı Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü ilan etti. Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü başta Kürdistanlılar olmak üzere özgürlükten yana olan herkes Önder Apo’ya özgürlük talebiyle 11 Aralık’ta yapılacak eylemlere kitlesel olarak katılacaktır.

KON-MED olarak Önder APO üzerindeki mutlak tecridi kabul etmiyor ve artık yeter diyoruz. Gün, Önder APO’yu özgürleştirme günüdür.

Bu temelde, 11 Aralık’ta “Dem Dema Azadiyê ye-Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” şiarıyla Almanya‘nın bir çok merkezinde düzenleyeceğimiz kitlesel yürüyüşlere seferberlik ruhuyla katılarak Önder Apo’nun özgürlüğünü birlikte haykırmaya çağırıyoruz”

11 ARALIK’TA 11 MERKEZDE

KON-MED’in 11 Aralık Cumartesi günü Almanya’nın 11 merkezinde düzenleyeceği eylemlerin adresleri ve başlama saatleri şöyle:

DÜSSELDORF

DGB Haus, Saat: 14.00

BERLİN

Nollendorfplatz, Saat: 14.00

STUTTGART

Lautenschlagerstr., Saat: 14.30

FREIBURG

Platz der Alten Synagog, Saat: 16.00

HAMBURG

Altona, Grosse Bergstr., Saat: 15.00

KASSEL

Kassel HBF, Saat: 15.00

HANNOVER

Steintorplatz, Saat: 12.30

KIEL

Kiel HBF, Saat: 15.00

FRANKFURT

Frankfurt HBF, Saat: 14.00

SAARBRÜCKEN

Europa Galerie, Saat : 13.00

BREMEN

Ziegenmark, Saat: 17.00

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Aralık 2021
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız