Strasbourg eylemi: Avrupa suça ortak oluyor

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” şiarıyla başlatılan eylem 2. haftasında devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde her gün Kürdistanlı siyasetçiler, gençlik kadın, inanç kurumları ve Avrupa Güç Birliği bileşenlerinin sürdürdüğü eylemi Fransa Demokratik Kürdistanlılar Dernekleri Federasyonu (CDK-F) üyeleri devraldı.

Avrupa Konseyi’nin önünde sürdürülen eylemde temel taleplerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması olduğunu dile getiren eylemciler, Avrupa kurumlarının tecride dönük sessizliğinin Türk devletinin suçlarına ortaklık olduğunu vurguladı.

‘TÜRK DEVLETİ İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR’

CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, Türk devletinin  bombalı saldırısı sonucu şehit olan Şengal Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’i anarak, Türk devletinin insanlığa karşı suç işlemeye devam ettiğini, Avrupa’nın ve dünyanın ise buna sessiz kaldığını belirtti. Demiralp, Parastin ve MİT ortaklığına da dikkat çekti.

Demiralp, Kürt halkının, özgürlük mücadelesini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayarak zirveye ulaştıracağını vurgulayarak, “Önderliğimiz üzerindeki tecrit Avrupa devletlerinin ortaklığında devam ediyor. Tecridin insanlık suçu olduğunu söyleyen Avrupa, kendi kanunları dışına çıkarak faşist Türk devletinin suçlarına ortaklık ediyor” dedi.

Avrupa’nın Hitler faşizmine de zamanında sustuğunu ve Hitler faşizminin bu tepkisizlik sonucunda dünyanın başına bela olduğunu söyleyen Demiralp, AKP-MHP faşizmine karşı suskunluğun başta Kürtler olmak üzere dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline geldiğini belirtti.

Necmettin Demiralp, sol, sosyalist, demokratik güçlere de seslenerek, tecridin ortadan kaldırılması için ve Türk devletinin faşist siyasetine karşı ortak mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Aralık 2021
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız