PKK için milyonlarca imza hedefleniyor

Dünyanın farkı bölgelerinden bin kişinin PKK’nin “terör örgütü” listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyada milyonlarca imza hedefleniyor.

Kürdistan İşçi Partisi PKK’nin özellikle ABD ve Avrupa Konseyi’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi tarafından 13 Aralık günü bir kampanya başlatıldı.

Kampanya uluslararası çapta yürütülecek. 30 ülkeden, uluslararası üne sahip bini aşkın kişi kampanyaya öncülük etti. Aralarında parlamenterler, akademisyenler, sinemacılar, parti liderleri, yazarlar ve aktivistler var.

HERKESE AÇIK

İnisiyatiften alınan bilgilere göre kampanya herkese açık olacak. “Justice For Kurds” (https://justiceforkurds.info) internet sitesinde bir çok dilde başlatılan kampanya, Avrupa, ABD, Kanada ve Avustralya’da yürütülecek. Kampanya kapsamında Kürt toplum merkezleri de aktif rol alacak. Bu çerçevede stantlar kurularak imzalar toplanacak.

HEDEF 4 MİLYON

Kampanyanın aylarca sürebileceği öğrenildi. Hedef ise 4 milyon imza.

İmzalar, sistematik olarak terör listeleri oluşturan Avrupa Konseyi ile ABD’deki ilgili kurumlara sunulacak. Ayrıca bu imzalar, parlamenterler tarafından da referans alınarak ulusal veya federal parlamentolarda gündeme getirilebilecek.

İnisiyatif, Türk devletinin işlediği suçlara gerekçe olarak gösterdiği “terör listelerini” elinden almak istiyor. Türk devleti hem işgal saldırılarında hem de içeride başta Kürtler olmak üzere tüm muhalif sesleri bastırmak için AB ve ABD’nin “terör listesini”, kendi muğlak “terörist” kavramına gerekçe olarak gösteriyor.

Türk devletinin sistematik olarak hedef alarak savaş suçları işlediği Maxmur, Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılara da aynı gerekçe sunuluyor.

İnisiyatif, uluslararası güçlerin sessizliğini kırmak için de PKK’nin listeden çıkarılmasını önemli görüyor. PKK’nin listeden çıkarılması aynı zamanda Kürtler için adaletin de kapısını açacak.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Aralık 2021
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız