İsviçre’de Türk devletine öfke dinmiyor

İsviçre’nin Luzern ve Chur kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı “Direnişimiz sürecek” mesajı verdi.

İşgalci Türk devletinin 1 Şubat gecesi Maxmur, Şengal ve Rojava’ya yönelik bombardıman saldırılarına karşı İsviçre’nin Luzern ve Chur kentlerinde protesto eylemleri düzenlendi

LUZERN

Luzern kentinde düzenlenen eyleme Kürdistanlıların yanısıra İsviçreli devrimci kurumlar da katılarak destek verdi.

Bahnhofplatz’ta gerçekleştirilen eylemde bombardımanlarda şehit düşenler şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Burada konuşan Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ercan Güneş, Türk devletinin Hesekê’de DAIŞ’in uğradığı ağır yenilgiyi hazmedemeyerek yeni bir katliam konseptiyle DAİŞ çeteleriyle mücadelede tarih yazan Maxmur, Şengal ve Rojava’yı hedef alarak saldırdığını söyledi.

Güneş, “Kürdistan’ın her bir parçasında saldırı nereden ya da kimden gelirse gelsin, Kürt halkı olarak katliamcı güçlerin ve  ortaklarının saldırılarına karşı Önderliğimizin ve gerillanın direniş çizgini sahiplenerek cevap olacağız” dedi.

Almanca bildirilerin okunmasıyla devam eden eylem, sloganlarla sonlandırıldı.

CHUR

Kürdistanlıların bir diğer eylem alanı ise Chur kentiydi. Akşam saatlerinde kent merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, düzenledikleri eylemle Türk devletinin saldırılarına karşı öfkelerini dile getirdiler.

Chur Demokratik Toplum Girişimi Sözcüsü Kureyş Doymaz, “Dünyanın gözü önünde cereyan eden, BM’nin kontrolü ve denetimde olan  Maxmur Mülteci Kampı’nı hedef alan bu insanlık dışı saldırıları kınıyoruz. Yine uluslararası devletlerin bu saldırılara karşı suskunluğunu da protesto ediyoruz. BM ve uluslararası kurumlar, yaşanan bu katliam saldırılarına karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirmekle yükümlüdür. Biz Kürdistanlılar olarak bulunduğumuz her yerde katliamcı Türk devletinin saldırılarını teşhir etmeyi sürdüreceğiz; BM ve uluslarası kurumlara sorumluluklarını hatırlatmayı sürdüreceğiz.’

İsviçreli devrimci kurumlar tarafından Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını dile getiren konuşmalarla devam eden eylem sloganlarla sonlandırıldı.

 

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız