Londra’da 15 Şubat komplosu protesto edildi

Londra’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, 15 Şubat komplosunu protesto ederek, “Öcalan’a özgürlük” dedi.

Britanya Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla BBC binası önünde bir yürüyüş düzenlendi.

Mitinge Kurdish Solidarity, Freedom For Öcalan Campaing, İngiliz sendikaları, demokratik kitle örgütleri ile yüzlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen dev balonların taşındığı eylemde, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Freedom Öcalan” (Öcalan’a özgürlük), “De list PKK Free Öcalan”, “Kahrolsun TC faşizmi”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

YPG, YPJ, TCŞ/TekoJin ve MLKP bayraklarının taşındığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı anlatan yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Burada bir konuşma yapan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Miraz Serhat, Abdullah Öcalan’ın alçakça bir komplo ile Türkiye’ye getirildiğini hatırlattı. Serhat, Abdullah Öcalan’ın “Ortadoğu’nun Mandelası’ olarak bilindiğine dikkat  çekerek, “Önder Apo’ya yönelik komplonun 23. yıl dönümünde, İngiliz hükümetini ve Avrupa Konseyi’ni (AK) mevcut tüm yasal ve siyasi mekanizmalarını kullanarak, Türk devletine uluslararası hukuka uyması için baskı yapmaya davet ediyoruz. Bir an önce Abdullah Öcalan’a yönelik son bularak barış için özgürlüğünün sağlanması için harekete geçmelidirler” diye kaydetti.

‘BAŞKAN APO UMUTTUR’

Serhat’ın ardından Unite Sendikası Uluslararası Direktörü Simon Dubbins bir konuşma yaptı. Dubbins, sendikalar olarak yürüttükleri “Öcalan’a özgürlük’ kampanyasının giderek büyüdüğünü ve Ortadoğu barışı için Öcalan’ın özgürlüğünün şart olduğunu vurgulayarak, “Bizler barış ve özgürlük için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracağız. 23 yıldan bu yana esaret altında tutulan Abdullah Öcalan’ın, fikirlerinin özgürlüğü kadar artık fiziksel özgürlüğünün zamanı gelmiştir” dedi.

Dubbins’in ardından KSN Jin adına Katie Higgins, KCDK-Başur adına Heval Şiwan ve Londra Kürt Halk Meclisi adından Yalçın Tatwan birer konuşma yaptı.

Abdullah Öcalan’ın özgürlük paradigmasından tüm halkların ilham aldığı vurgulanarak, “Başkan Apo halkların umududur, özgürlük iradesidir. Komplo boşa çıkarıldı, şimdi sıra Önder Apo’nun özgürlüğünde” denildi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle, alkış ve sloganlar eşliğinde Londra’nın en işlek merkezlerinden King Cross’a doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca eylemcilere yoğun ilgi gösterilirken yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Yürüyüş King Cross Station önünde sona ererken, kitle “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde dağıldı.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız