İsviçre’de 15 Şubat komplosuna öfke sokağa taştı

İsviçre’nin Basel, Lozan, St Gallen, Winterthur şehirlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik uluslararası komploya tepki gösteren binler kişi alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komploya karşı İsviçre’nin birçok merkezinde alanlara çıkan Kürdistanlılar öfkelerini dile getirerek ‘Özgür Önderlik, özgür Kürdistan için mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz’ mesajı verdi.

LOZAN

Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen mutlak tecride dikkat çekilen eylemde Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talep edildi. Uluslararası komploya karşı öfkenin dile getirildiği eylemde sloganlarla halk kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Öcalan posterleri, PKK bayrakları ve meşalelerle yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Riponne alanına ulaşan halk, burada bir miting düzenledi. Mitingde söz alan Lozan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Sıtkı Demir, “15 Şubat tarihi Önder Apo şahsında Kürt halkını hedef alan bir soykırım tarihidir. Bu soykırımın mimarları ve ortakları şunu iyi bilmelidir ki dün Önderliğimizin direnişiyle komplo nasıl boşa çıkarıldı ise bizler de bugün komplonun devamına karşı Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmayı sürdüreceğiz” dedi.

Fransızca bildirilerin okunmasının ardından eylem, sloganlarla sonlandırıldı.

BASEL

TCŞ ve Teko-JIN öncülüğünde Markplatz’ta düzenlenen eylemde 15 Şubat komplosu protesto edildi.
Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde bir konuşma yapan TCŞ aktivisti Egîd Amed, 15 Şubat komplosunu kınayarak başlayarak başladığı konuşmasında, Kürt gençleri olarak Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar “Dem dema azadiyê ye” hamlesini sahiplenerek alanlarda olacaklarını belirtti.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

ST GALLEN

Kürdistanlılar ve dostlarının bir diğer eylem alanı ise St Gallen kentiydi. Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kitle, buradan sloganlarla meşalelerle yürüyüşe geçti.

Kentin önemli merkezlerinde bildirilerin okunduğu yürüyüşün ardından tekrar Bahnhofstrasse alanına dönen eylemciler, bir miting düzenledi.

Eylemde konuşan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Kenan Can, “Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak bulunduğumuz her yerde komplocu güçleri ve ortaklarını teşhir etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

WİNTERTHUR

Akşam saat 19.00’da Kiwi Kino meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar buradan meşalelerle  yürüyüşe geçti. Öcalan’ın özgürlüğünün talep edildiği yürüyüşte Almanca bildiriler dağıtıldı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından tekrar Kiwi Kino alanına dönen eylemciler eylemlerini burada sloganlarla sonlandırdı.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız