30 Haziran 2022 Perşembe - 06:03
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

İngiltere’de ‘Black Lives Matter’ okullarda yasaklandı

18 Şubat 2022 Cuma- 11:42
PaylaşTwitWhatsapp

İngiltere’de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, okullarda Britanya’nın ‘imparatorluk’ geçmişi ‘dengeli bir şekilde’ öğretilecek, öğretmenlerin politik görüşleri ‘desteklemesinin’ önüne geçilecek.

İngiltere’de muhafazakâr hükümetin yayınladığı yönetmelikte okullarda, ırkçılık konusunda eğitim verilirken, tartışmalı görüşleri savunmaktan kaçınılması gerektiği belirtildi.

İngiliz Daily Mirror Gazetesi’nde yer alan habere göre öğretmenlere, geçtiğimiz yıllarda siyahilere yapılan ırkçılığa karşı tepki olarak ortaya çıkan ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Hayatı Önemlidir) gibi hareketleri destekleyici içerikleri çocuklara öğretmemesi için baskı yaptığı ifade ediliyor.

Yönetmelikte çocuklara ‘ırkçılığın toplumda yerinin olmadığının’ öğretilmesi gerektiği, ancak ‘Black Lives Matter’ gibi hareketlerin ‘partizan politik görüş’ olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Yönetmeliğe göre Britanya’nın imparatorluk tarihinin ‘dengeli bir şekilde’ öğretilmesi gerekiyor. Ayrıca yönetmelikte öğretmenlerin, tarihi şahıslar hakkında bilgi verirken tartışmalı konulardan kaçınması gerektiği belirtiliyor.

Yönetmelikte ayrıca okullarda çocuklara dengeli bir biçimde karşıt görüşlerin öğretilebileceği söyleniyor.

Hâlihazırda İngiltere’de okullar, sınıflarda politik tarafsızlık konusunda yasal olarak sorumlu. Ayrıca öğretmenlerin demokrasi ve kanunun üstünlüğünü desteklemek gibi bir yükümlülükleri var.

ÖĞRETMENLERİ KISITLAYACAK

Yayınlanan yönetmeliğe ise başta ana muhalefet İşçi Partisi olmak üzere birçok kesimden tepki geldi. İşçi Partisi, yönetmeliği yayımlayan Eğitim Sekreteri Nadhim Zahawi’yi “kendi partisine oynamakla” suçladı. İşçi Partisi Eğitimden Sorumlu Milletvekili Stephen Morgan “Bu umutsuz yönetmelik, Zahawi’nin okullarımızda karşılaştığımız gerçek sorunlardan çok, kendi partisinin üyelerine oynadığını gösteriyor” dedi. Ayrıca sendika yöneticileri, yönetmeliğin öğretmenleri ciddi meseleleri tartışırken kısıtlayıcı olacağı konusunda uyardı.

Ulusal Eğitim Sendikası Eş Genel Sekreteri Dr. Mary Bousted, politik ve siyası konuları doğru bir biçimde ele alacak yeni bir yönetmeliğe kesinlikle ihtiyaç olmadığını söyledi. Bousted, zaten iyi bir yönetmeliğe sahip olduklarını belirterek, eğitimcilerin bu alanlarda sorumluluklarını ciddiye aldıklarını ve devam ettirdiklerinin altını çizdi. Bousted, Zahawi’nin amacının ‘okullarda politik konularda öğretilecekleri sınırlamak olmadığını’ söylediğini, ancak uygulamada yeni yönetmeliğin tam tersi etkisi olacağını belirtti.

Okul ve Üniversite Liderleri Birliği Genel Sekreteri Geoff Barton ise gençlerin ve çocukların “online yanlış bilgi girdabına” maruz kaldığını belirterek, okulların görüşleri tartışmak için güvenli bir ortam sunması gerektiğini söyledi.

(Bir Gün)

Foto: Pexels

Etiketler: Black Lives Matterİngiltere'deokullarda yasaklandı

ilgiliiçerikler

KADIN

İngiltere’de cinsel saldırıyla suçlanan milletvekili tutuklandı

18 Mayıs 2022 - 10:46

İngiltere’de mayıs başında Imran Ahmad Khan, 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulunduktan sonra milletvekilliğinden istifa etmişti. İngiltere'de...

Daha fazla oku

İngiltere’de Posta Servisi çalışanları greve çıktı

4 Mayıs 2022 - 17:10

İngiltere’de mülteci karşıtı yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi

28 Nisan 2022 - 13:39

İngiltere’de savaşa karşı kitlesel mitingler düzenlendi

6 Mart 2022 - 17:01

İngiltere’de Lordlar Kamarası hükümetin yeni ceza yasası tasarısı düzenlemelerini reddetti

18 Ocak 2022 - 11:17
Sonraki yazı

Almanya’da sosyal hizmet işçisi kadınlardan çalışma koşullarına tepki

Özgür ANA HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • AGİF Düsseldorf’ta “İspanya Fas sınırındaki cinayetleri durdurun” eylemi düzenledi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Frankfurt’ta Fas-İspanya sınırında (melilla) yaşanan mülteci katliamına tepki

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Brüksel’de Göçmen katliamına tepki

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • ADGB: Göçmenlerin katledilmesini durduralım, Melilla’nın hesabını soralım!

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Bonn Bölge Mahkemesi’nin önünde kesik insan başı bulundu

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D