Basel’de Hanau katliamı için adalet talebi

Hanau katliamının 1 kişinin üzerine yıkılarak kapatılamayacağını belirten aktivistler, katledilen 9 kişi için adalet arayışını haykırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

19 Şubat 2020’de Almanya’nın Hanau kentinde yaşanan ırkçı katliam, 2. yıl dönümünde İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi. Adalet talebinin dile getirildiği eylemde yaşamını yitirenler anıldı.

Aralarında her kesimden göçmen örgütlerin yer aldığı Göçmen Dayanışma Ağı tarafından organize edilen ve İsviçreli devrimci kurumlarının destek verdiği eyleme yüzlerce kişi katıldı.

ANF Images

Kanton parlamentosu önünde (Markplatz) bir araya gelen eylemciler Hanau katliamında yaşamını yitiren Ferhat, Said Nesar, Hamza, Vili, Mercedes, Kaloyan, Fatih, Sedat ve Gökhan’ın isimlerini okuyarak onlar için burada mumlar yaktı.

ALMANYA GÖZ YUMDU

Göçmen örgütler adına yapılan konuşmalarda, Almanya devletinin bilerek ve isteyerek bu katliama göz yumduğuna dikkat çekildi.

“2021 yılında aşırı sağcılık ve ırkçılık suçlamalarıyla görevlerine son verilen 13 polisin Hanau katliamının yaşandığı bölgede görev aldıklarının açığa çıkmasının bu katliamın boyutlarının nerelere uzandığına ilişkin kuşkularımızı haklı çıkarmıştır” denilen açıklamanın devamında, katliamın 1 kişinin üzerine atılarak soruşturmanın kapatıldığına dikkat çekildi.

ANF Images

Yine katliamda sağ kurtulanlarla, yaşamını yitirenlerin ailelerinin adalet taleplerine karşı taciz, aşağılama ve kriminalize etme kampanyasının yürütüldüğü vurgusunda bulunan açıklamada, “Hanau’da katledilen arkadaşlarımız için adalet arayışımızı haykırmayı sürdüreceğiz” denildi.

SURUÇ GAZİSİ GÜNEŞ ERZURUMLUOĞLU: FAŞİZM VE IRKÇILIĞA KARŞI ADALET ARAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ

Kobanê’nin yeniden inşasına katılmak için yola çıkan ve AKP/MHP faşist rejiminin beslediği DAİŞ tarafından gerçekleştirilen Suruç katliamından sağ kurtulmayı başaran Güneş Erzurumluoğlu’da burada bir konuşma yaptı. Güneş, “Bulunduğumuz her yerde hem Hanau hem de Suruç için faşizm ve ırkçılığa karşı adalet arayışımızı dillendirmeyi sürdüreceğiz’ dedi.

Avrupa’da giderek yükselen faşizm ve ırkçılık dalgasının yine bu devletlerin yanlış göçmen politikaları sonucu oluştuğuna dikkat çekilen konuşmaların ardından yüzlerce kişi buradan ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlarla yürüyüşe geçti.

Eylem, Dreirosenbrücke alanında faşizm ve ırkçılığa karşı ortak mücadele etme çağrılarının yapıldığı konuşmalarla sonlandırıldı.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Şubat 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız