BM 15 Mart’ı İslamofobiye karşı mücadele günü ilan etti

Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda 193 üye devlet bir konsensüs ile 15 Mart’ı İslamofobiye karşı mücadele günü olarak kabul etti.

15 Mart’ın İslamofobiye Karşı Mücadele Günü ilan edilmesi önerisini Pakistan yaptı. Öneri Genel Kurul’da konsensüs yoluyla kabul edildi.

Bağlayıcı olmayan metin, “insan haklarına ve din ve inançların çeşitliliğine saygıya dayalı her düzeyde hoşgörü ve barış kültürünün teşvik edilmesine yönelik küresel diyaloğu teşvik etme amaçlı uluslararası çabaların güçlendirilmesi çağrısında bulunuyor”.

Karar ayrıca, “din veya inançları temelinde kişilere yönelik her türlü şiddet eylemini, ibadet yerlerine yönelik eylemleri ve ayrıca uluslararası yasaları ihlal teşkil eden tüm mekanlara, dini mekanlara ve türbelere yönelik saldırıları şiddetle esefle kınıyor.”

Kara, tüm üye devletleri BM sisteminin yetkili örgütlerini, uluslararası ve bölgesel örgütler ile sivil toplumu, özel sektörü, dini organizasyonları, İslamofobiye karşı mücadele kapsamında yüksek görünürlük sağlayan farklı etkinlikleri örgütlemeye ve desteklemeye çağırıyor.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız