NATO doğu yakasına dört taktik grup daha gönderiyor

Ukrayna savaşının sürdüğü ve Rusya ile gerilimin giderek tırmandığı bir sırada NATO, doğu yakasına dört taktik grup daha konuşlandıracağını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya’ya dört yeni taktik grup konuşlandıracaklarını açıkladı.

Norveçli Jens Stoltenberg, “NATO liderleri yarın (Perşembe) yapacakları zirvede, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Slovakya’daki dört yeni taktik grubuyla savunma duruşunu güçlendirmeye ve Baltık’tan Karadeniz’e konuşlandırılan taktik grubunu sekize çıkarmaya karar verecekler” dedi.

BRÜKSEL’DE ÜÇ ZİRVE

Ukayra krizinde cepheler de giderek sertleşiyor. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silahla saldırı düzenlemesinin “inanılır bir tehdit” olduğunu savundu.

Biden, Avrupa ülkelerini yanına çekmek için diplomasi turuna da başladı. Biden, Brüksel’de perşembe günü NATO, G7 ve Avrupa Birliği yöneticileri ile üç zirveye katılacak.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, CNN International’e yaptığı açıklamada Moskova’nın Ukrayna’da Rusya’ya karşı “varoluşsal bir tehdit” olması halinde nükleer silah kullanacağını belirtti.

RUSYA GAZ ÖDEMELERİNDE ARTIK EURO VE DOLAR KABUL ETMEYECEK

Rusya da bundan böyle Avrupa’ya verdiği gaz için dolar ve euro cinsinden ödeme kabul etmeyecek. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus makamlarına da yeni ruble sistemini uygulamak için bir hafta süre tanıdı.

Sahada ise savaş şiddetleniyor. Başkent Kiev’in kuzey batısındaki bir mahalle bombalandı. Birçok bina hasar gördü.

Stratejik liman kenti Mariupol salı günü iki kez güçlü bombaların hedefi oldu.  Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, halen 100 bin dolayında sivilin Mariupol’da kaldığını söyledi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız