Gençlerin AP önündeki eylemine polis saldırdı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününde Avrupa Parlamentosu binasında sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Kendilerini demirlere zincirleyen gençlere polis saldırdı; bir eylemci gözaltına alındı.

Bir grup Kürt genci, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) binasında tecridi protesto etti.

Saat 13.00’te bina önünde toplanan gençler, giriş kapısını aşarak, PKK bayrakları ile bina içerisine girdi.

Gençler AP’nin tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösterirken, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.

Gençler şu açıklamada bulundu:  “Öncelikle Önder Apo’nun 73. doğum gününü kutluyoruz. Önder Apo ile var olduk, Önder Apo ile var olacağız. 24 yıldır Önder Apo İmralı işkence sisteminde esir tutulmaktadır. Bu esaret tüm Kürt halkına biçilmek istenen bir esaret durumudur.”

AP’nin İmralı’da yaşanan “insanlık dışı muameleyi görmezden geldiği” tepkisinde bulunan eylemciler, “Bu eylemle biz Kürt gençleri Avrupa’nın Önder APO’ya yönelik bu kirli siyasetinden vazgeçmesini belirtiyoruz. Önder APO’dan haber alınana kadar ve fiziki özgürlüğü sağlanana kadar Avrupa devletleri hedefimizde olacak ve eylemlerimiz sürecektir. Buradan tüm basına ve kamuoyuna duyuruyoruz. Ne pahasına olursun olsun Önder Apo’nun bizlere açtığı yoldan asla ve asla şaşmayacak ve Önder Apo’nun paradigması ile varlığımızı sürdüreceğiz. Yaptığınız hukuk dışı siyaseti bırakın. Kürt halkı size boyun eğmeyecektir” dedi.

Daha sonra gençler, “Liberte Pour Öcalan” ve “Bijî Serok APO” sloganlarını atarak kendilerini bahçe duvarlarına zincirledi; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını ve özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

İlerleyen dakikalarda ellerinde demir kesme makasları, joplar ve biber gazları ile polisler girdi ve direnen gençlere saldırdı. Saldırı sonucu S.Ö isimli eylemci gözaltına alındı.

Gençler, pankart ve posterlerle yürüyüşlerini Strasbourg sokaklarında sürdürdü. Eylem, yaklaşık 3 saat sürdü.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Nisan 2022
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız