KCDK-E’den işgal saldırıları ve ihanete karşı yürüyüş çağrısı

KCDK-E, tüm Kürdistan halkını ve aydınlarını, 9 Nisan’da tüm Avrupa ülkeleri ve Kanada ile Avustralya’da gerçekleştirilecek yürüyüşlerle Türk devletinin KDP ile birlikte geliştireceği işgal saldırılarına karşı ulusal birlik ruhuyla karşı koymaya çağırdı.

KCDK-E, Türk devletinin KDP ile birlikte kirli savaş planlarına karşı durmak için 9 Nisan günü tüm Avrupa ülkelerinde ve Kanada ile Avusturalya’da yürüyüşler organize ediyor.

KCDK-E Eşbaşkanlığı’nın “Kürdistan halkının değerlerini ve geleceğini korumak için işgalci ve işbirlikçilerin saldırılarına karşı direnişi yükseltelim” başlıklı, Türk ulus devlet faşizmi ve her dönemin işbirlikçisi KDP’nin saldırı konseptine ve gerçekleştirilecek yürüyüşlere dair çağrısına ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

“Sömürgeci Türk devleti çökertme planı ile tüm Kürdistan halkının kazanımlarına, değerlerine saldırarak işgal ve katliamlarla sonuç almak istiyordu. Kürt halkının ve özgürlük savaşçılarının mücadelesi ve direnişi sonucu bu planları boşa çıktı. Türk devletinin tasfiye ve çökertme planı çökmüştür.

Gerçekleştirilen son Newrozlarda, dört parça ve yurtdışında yaşayan Kürdistan halkı irade beyanında bulunarak, işgale ve sömürgecilerin saldırılarına karşı ulusal birlik ruhu ile boyun eğmeyeceğini direnişini yükselterek ortaya koydu.

İŞBİRLİKÇİ GÜÇLERLE SONUÇ ALMAK İSTİYOR

Kürdistan tarihinde hep olduğu gibi bugün de sömürgeci Türk devleti kendi askeri ve işgal gücü ile sonuç alamayacağını gördüğünde işbirlikçi güçler üzerinden sonuç almak istemektedir. Geçmiş tarihimizde baktığımızda Şêx Seîd, Seyîd Rıza direnişleri, yine işbirlikçiler üzerinden tasfiye edilmiştir.

Geçmişte İran devleti Rojhilat’ta olduğu gibi mücadele karşısında zorlandığında KDP desteği ile İran rejimi büyük katliamlar yapmış ve bu parçadaki mücadele tasfiye edilmiştir. Bu savaşta Kürtler acı ve kayıplar yaşarken, işgalciler ise ömürlerini uzatmışlardır. Aynı şekilde Başûr Kürdistan’ında Saddam’ın isteğiyle aynı işbirlikçilik ve zihniyet Kürtlere büyük kayıplar yaşatmıştır.

20. yüzyılda Kürtler örgütsüz ve birlik olmadıkları için parçalandı ve işbirlikçilerin desteği ile serhildanları yenilgiye uğratıldı. Ancak tarih bize öğretmiştir ki, sömürgeci Türk devleti, işbirlikçi Kürtlere de güvenmemektedir. Tüm işbirlikçileri serhildanların tasfiyesinden sonra onları da katletmişlerdir. Kürdistan halkı örgütlülüğü, mücadelesi ile 21. yüzyılı halkımızın özgürlük yüzyılı yapacak güçte ve bilinçtedir.

Kürdistan halkının mücadelesi karşısında tutunamayan Türk devleti, önce insanlık düşmanı DAİŞ çeteleri ile sonuç almak istedi. Bu çeteler yenilgiye uğrayınca topyekun savaşla sonuç almak istedi ve bununla da başaramayınca işbirlikçi zihniyetle hedefine ulaşmak istemektedir.

KÜRDİSTAN HALKININ GELECEĞİNİ SAVUNMAK İÇİN

Bugün de Medya Savunma Alanlarında Kürdistan halkının onur mücadelesini yürüten gerillaya karşı KDP ile birlikte bir saldırı planlaması yapmaktadır.  Bu saldırı tüm Kürdistan halkına ve değerlerine karşı yapılmaktadır. Toprağına, değerlerine ve halkına bağlı olan her Kürdistanlı, bu kirli politikalara karşı çıkmayı ulusal bir görev olarak görerek mücadeleyi yükseltmelidir.

Görkemli Newrozlarda Kürdistan halkının direnişi ve ortaya koyduğu kararlı duruşla herkese sömürgeciliğe karşı ulusal birlik ruhu ile sömürgeci Türk devletine karşı özgürlük mücadelesi ile bütünleşmeye ve direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.

Gün, ulusal birlik ruhu ile tüm parçalardaki Kürdistan halkının kazanımlarını korumak ve geleceğini savunmak için Türk devletinin işgal, katliam ve saldırı politikalarına karşı direnişi yükseltme günüdür.

KCDK-E olarak tüm Kürdistan halkını ve aydınlarını; sömürgeci Türk devletinin KDP içindeki işbirlikçi kesimlerle geliştireceği saldırılara karşı Kürdistan halkının geleceğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, bu kirli politikaları boşa çıkarmak için her yerde sesimizi yükseltmeye, 9 Nisan’da tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada ve Avusturalya’da yapılacak yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Nisan 2022
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız