Avrupa’da ihanete karşı ulusal birlik mesajı

Avrupa’nın birçok ülkesinde meydanlarda haykıran Kürdistanlılar, “AKP-MHP, KDP işbirliğindeki saldırılara hayır ulusal birlik hemen şimdi” dedi.

Avusturya, Danimarka ve Yunanistan başkentlerinde, Hollanda’nın Den Haag ve Kıbrıs’ın Limasol kentlerinde Türk devletinin işbirlikçi KDP ile Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren halk, zafere kadar direniş mesajı verdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt halkı ve dostları, faşist AKP-MHP yönetimindeki sömürgeci Türk devleti ve aldığı devletlerarası destekle Kürdistani değerler başta olmak üzere Başûr’daki kazanımları yok etmeyi amaçlayan işbirlikçi KDP’ye karşı protesto mitingi düzenledi.

Viyana Demokratik Toplum Merkezi’nin organizesi ile gerçekleştirilen mitingde, açılan  pankart, poster ve atılan sloganlarla “İhanet Kürdistan’ı böler, birlik yaşatır, işgal saldırılarına karşı Kürdistan’ı her yerde savun ve dur de” denildi.

Miting, yaklaşık iki saat sürdü.

KOPENHAG

Danimarkanin başkenti Kopenhag’da Türkiye’nin KDP ortaklığıyla yaptığı işgal saldırıları, kentin işlek meydanlarından olan Gamoltrov’da protesto edildi.

Protesto eyleminde Türkiye’nin KDP işbirliğiyle yeni bir savaşı meşrulaştırma çabası içinde olduğu bugünlerde tüm Kürtlerin ulusal ruh ile değerlerine sahip çıkacağı mesajı verildi.

Savaşa karşı çıkan herkesin tek sesle hareket etmesi çağrısının yinelendiği eylemde sürecin kilit anahtarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğu vurgulandı.

Saat 12.00 de başlayan eylemde “Defend Kurdistan”, “KDP ihanetine son ver” pankartları açıldı; “Savaşa ve işbirlikçiliğe hayır” sloganları atıldı.

PKK’nin terör listesinden çıkarılması temelinde süren “Kürtlere Adalet” kampanyası için imza da toplanan eylem, yoğun fırtınaya rağmen sürdürüldü.

ATİNA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, KDP’nin Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı Türk devleti ile birlikte yürüttüğü saldırılar ve ihaneti Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirdiği yürüyüş ile  protesto etti.

Akademi önünde başlayan yürüyüş, Türk Konsolosluğu önünde son buldu.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Kürdistanlıların yanı sıra enternasyonal devrimci, sosyalist ve anarşist örgütler de katılarak destek verdi. Öte yandan yürüyüş boyunca çevrede bulunan yurttaşlar alkışlarla kitleye destek verdi.

PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan kitle, yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı.

Türkiye Konsolosluğu önünde açıklama yapmak isteyen kitleye polis biber gazlarıyla saldırdı. Saldırıya karşı direnişi sürdüren kitle, Konsolosluk önünde açıklama yaptı.

Açıklamada, KDP’nin tutumunun bir yandan Türkiye’yi operasyonlar için cesaretlendirirken öte yandan yüz binlerce şehidin kanı ile elde edilen kazanımları tehlikeye attığı vurguladı. Kürt ulusal birliğinin inşasının bütün Kürdistan’ın özgürlüğüne vesile olacağına işaret edilen açıklamada, zafere kadar direniş mesajı verildi.

Konuşmaların ardından kitle alkış ve sloganlar eşliğinde alandan ayrıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag şehrinde Irak konsolosluğu önünde Türk devletinin KDP ile birlikte kirli savaş planları protesto edildi.

Protestoda DEM-NED Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Kürdistan tarihi, kahramanlıkları kadar ihanetlerin de yaşandığı süreçtir. Günümüzde ihaneti temsil eden güç KDP’dir. Kendi iradesini bölgesel statükocu güçlere ve dünya hegemonlarına teslim eden Barzani ailesi için önemli olan tek şey, aile iktidarlarını sağlama almaktır. Barzani ailesine çağrımız, bu ihanetten vazgeçmesi, Kürt halkının özgürlüğü için bütün Kurdî güçlerle direnmesidir. Bu temelde ulusal birlik için rolünü oynamasıdır. Türk faşizminin hedefi, Kürt soykırımını tamamlamaktır. Kürdistan özgürlük güçlerine karşı olası bir başarıdan sonra yönelecekleri kesim, siz ihanet odakları olacaksınız. Direnmeye mecaliniz yoksa, halkımızın yakasından düşün yeter. Kürt halkının zenginliklerini dünyanın her tarafına kaçırdınız. Dolar milyarderlerisiniz. Daha Kürt halkına büyük felaketler yaşatmadan Kürdistan’ı terk ediniz. Çaldıklarınız bütün sülalenize yeter.”

Irak hükümetinin Şengal’e yönelik tehlikeli yönelimlerine de dikkat çeken Yıldız, “Bu kabul edilemez. Şengal halkının istemi Irak’ta özerkliğiyle, özyönetimi ve oluşturmaktır. Kendi kendini yönetmektir. Bu onların en doğal hakkıdır. DAİŞ saldırdığında başta KDP olmak üzere  hepiniz Êzidîleri kaderine terk ettiniz. HPG ve YPG Êzidî halkını korudu. Şimdi Şengal halkı oluşturduğu sistemiyle kendisine yeterli olmaktadır. Sizden bir talebi yoktur. Şengal halkı yalnız değildir” dedi.

Medya Savunma Alanlarına faşist Türk rejimiyle ortak saldırıyı kabul etmediklerini yineleyen DEM-NED Eşbaşkanı Yıldız, “Yapacağınız bu ihanetin son ihanet olması için dört parça Kürdistan ve diaspora Kürt’leri olarak rolümüzü en güçlü bir şekilde oynayacağımızı bir daha hatırlatıyoruz” vurgusunda bulundu.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarını işgal girişimi ile buna ortak olan KDP’nin tutumu yürüyüş ile protesto edildi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, Theofilos Kürt Kültür Merkezinin önünden yürümeye başladı.

PKK, YPG, YPJ, HPG flamaları ile Abdullah Öcalan’ın resimleri taşınarak, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Faşist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüş esnasında kitle Limasol’un en işlek caddelerinden biri olan Anastasia’yı trafiğe kapatarak dakikalarca îhanet ve işgale karşı sloganlar attı.

Yürüyüş Limasol Belediyesi’nin önünde mitinge dönüştü. Kıbrıs halkı ve turistler de alkışlarla ve “Bijî Kurdistan” sloganları ile destek verdi.

Miting, Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Ardından Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Serhat, şunları vurguladı:  “Kürdistan tarihi direnişlerle olduğu kadar ihanetlerle de doludur. Ne yazık ki günümüzde de bir yandan gerillanın tarihi kahramanlık ve destansı direnişi yaşanırken bir yandan da Kürdistan topraklarına işgal girişiminde bulunan faşist zihniyet ile kol kola gezen bir ihanet gerçekliği ile karşı karşıyayız. Elbette bu ihanet ile ilk defa karşılaşmıyoruz. İhaneti kendine düstur edinen zihniyeti yıllardan beri tanıyoruz. Mahabad’da, Dersim’de, Şêx Seîd isyanı ile daha adını sayamadığımız nice tarihi direnişlerde ihanet şerbetini içenler ile bugün Kürt halkının düşmanı olan bir zihniyet ile birlikte hareket eden zihniyet, aslında aynıdır. Kendi halkına ve toprağına karşı ihanet gömleğini giyenler şunu çok iyi bilsin ki, onurlu Kürt halkının öfkesinde ve o görkemli direniş dolu tarih sayfalarında kaybolup gideceklerdir. Tarihi yazacak olanlar Kürt halkının onurlu evlatlarıdır, tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gidecek olanlar ise ihaneti kendilerine yol seçenler olacaktır. Halkımız 50. Yıl Newroz’unu kutlarken bizlere bir kez daha direnişten başka bir yolumuzun olmadığını göstermiştir. Tıpkı çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın dediği gibi ‘Teslimiyet ihanete, direniş ise zafere götürür’. Bu belirlemesi bizler için esas alınması gereken tek yoldur. 50. Yıl Newrozu kutlamasında halkımızın gösterdiği görkemli direniş, coşku ve ruh, başlatılan bu işgal girişimi ve ihanet çizgisine büyük bir darbe vuracağından zerre kuşkumuz yoktur.”

(ANF)

ANF Images
ANF Images
ANF Images
ANF Image(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Nisan 2022
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız