Enternasyonalist Gençlik Festivali start aldı

Enternasyonalist Gençlik Festivali, “Mücadeleleri birleştir–Kapitalizmi yık!” şiarıyla Almanya’da coşkulu bir şekilde başladı.

Make Rojava Green Again ve Lützerath Bleibt aktivistleri tarafından düzenlenen Enternasyonalist Gençlik Festivali Almanya’da coşkulu bir şekilde başladı.
Enternasyonalist Gençlik Festivali “Mücadeleleri birleştir-Kapitalizmi yık!” şiarıyla Almanya’nın Rheinland kentine bağlı Lützerath bölgesinde start aldı.

Make Rojava Green Again, Lützerath Lebt ve TekoJIN adına ortak bir açıklama ile başlayan festival farklı etkinliklerle devam edecek.
Üç hareket adına yapılan açıklamada ise şu mesaj verildi:
“Kapitalizme karşı ne kadar birliktelik sağlarsak o kadar başarılı oluruz. Hep beraber yürüteceğimiz, birlikte sürdüreceğimiz mücadele çerçevesi içerisinde elbette faşizme karşı en büyük cevabı bizler vereceğiz.”

FESTİVAL PROGRAMI

Özellikle Almanya’da yaşayan tüm ekolojist, antifaşist, antikapitalist, solcu ve feminist gençlere hitap eden festival bugün zengin bir program ile geçecek.
Satranç, ağaca tırmanma, voleybol gibi çeşitli spor aktivitelerinin yanında, çocuklar için özel aktiviteler de planlandı. Yüz boyama gibi etkinliklerle çocuklara da hitap edilecek.
Festival alanında pankartlar, posterler ve birçok etkinlik alanı yer alıyor.

GERİLLA MÜCADELESİ SELAMLANDI

Festivalin devamında ise TCŞ ve TekoJIN adına açıklama yapan Viyan Amed, “Tüm gençler Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında her yerde örgütlü bir şekilde faşizme karşı cevap olacak” dedi, gerilla mücadelesini selamladı.

Viyan Amed’in konuşmasının ardından gençler öncülüğünde meşaleli ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Tüm Mayıs şehitleri şahsında, Kürdistan Devrim Şehitleri’nin anısına saygı duruşunun ardından Avrupa Kadın Hareketi adına açıklama yapıldı.

(ANF / Atılım)

 

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Mayıs 2022
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız