HDP heyeti Berlin’de

HDP’nin üst düzey yetkililerinden oluşan heyet, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Berlin’e geldi.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, Meclis Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Mardin Milletvekili Pero Dündar, bir dizi diplomatik görüşmeler için Berlin’e geldi. HDP Almanya temsilciliğinin eşlik edeceği heyet, edinilen bilgilere göre Federal Alman Hükümet ortakları ve muhalefet partileri ile görüşecek.

Heyetin programında iktidar ve muhalefete yakın bazı vakıflar ile görüşmeler de yer alıyor.

HDP heyetinin gündeminde Türkiye’de HDP’ye yönelik kapatma davası, Kobanê kumpas davası, Türk devletinin Rojava ve Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırıları yer alıyor.

HDP heyeti Nav-Berlin’de gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı. Saruhan Oluç, “HDP gelecekte belirleyici güç olduğunu gösterdi. Durumunuz nasıl diye soranlara, durumumuz iyidir demek istiyorum. Ağır bedeller oldu. Cezaevinde arkadaşlarımız var. Onların duruşu güç verdi” dedi. Saruhan Oluç, Türkiye’deki ittifak tartışmalarına ilişkin HDPnin izlediği tutuma da değindi.

“Haziran’da demokrasi ittifakı şekillenecek” diyen Oluç, “HDP olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında deklare ettiğimiz 11 maddede müzakere etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isme değil, ilkelere odaklanacağız.

Eğer bizimle müzakere edilmezse HDP kendi adayını çıkartır. Öte yandan şu anki kamuoyu yoklamalarında baktığımızda 7 Haziran’dan daha iyi bir sonuç alacağız! Gerçekten çok umutluyuz” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’tan sonra salonda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmasında Pero Dündar, “Türkiye’de iki blok var. İktidar çevresinde kümelenen faşist blok ile özgürlük ve demokrasi bloku var. Biz özgürlük ve demokrasi blokunu güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Konuşmasını Kürtçe yapan Dündar, Türkiye’deki ittifak tartışmalarında kendilerine Cumhur ve Millet ittifaklarının işaret edildiğini ancak her iki ittifakın da siyah-beyaz niteliğinde olduğunu ifade ettikten sonra HDPnin üçüncü çizgi olduğunu belirtti. Mardin Milletvekili Pero Dündar, “Bizim önümüze iki yol konuluyor. Ama biz üçüncü yoluz. Sadece seçimle iktidar gitmez, örgütlülükle iktidar değişir. Biz ne kadar örgütlenirsek o kadar erken iktidar değişir.”

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Mayıs 2022
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız