İsviçre’de uzun yürüyüş start aldı

İsviçre’de gençler gerilla direnişini sahiplenmek için uzun yürüyüşün startını verdi.

İsviçre’de gençler gerilla direnişini sahiplenmek için uzun yürüyüşün startını verdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde gerilla direnişini selamlamak ve ihanete karşı yapacağı 3 gün sürecek uzun yürüyüş eyleminin İsviçre kolu saat 11.30’da Solotrhurn’da 1 Mayıs Alanı’nda başladı.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin pankartları taşındı. Yürüyüşte “Li dijî xiyanet û dagirkeriyê Werin Cenga Azadiyê” pankartı ve PKK bayrakları da yer aldı.

CDK-S adına açıklama yapan İsmail Kardaş ise “Nerede olursa olsun Kürdistan’a yönelik saldırılara karşı olacağız ve gençliğimizin öncülüğünde her şeyin değişebileceğini görebiliyoruz” dedi.

‘GERİLLA ONURUMUZDUR’

Yusuf Amed de şunları belirtti:

“Bugün özgürlük gerillaları insanlık adına dağlarda savaşırken işgalciler buna karşı kimyasal silah kullanıyor. Bu yöntemlerle irademizi kıramayacaksınız. Bugün insanlık adına, kadınlar, gençler, genç kadınlar ve bütün özgürlük isteyenler adına savaşan gerillanın yanında olacağız. İnsanlık düşmanı olanlara söylüyoruz, gerilla onurumuzdur ve intikam her zaman sözümüz olacaktır. Topraklarımıza, Önderimize ve irademize el uzatan kim olursa olsun önlerinde her şekilde duracağız.

Ne kimyasal silahlarınız, ne uçaklarınız, ne de bütün tekniğiniz irademizi kıramaz. Özellikle Ciwanên Şoreşger ve Yekîtîya Jinên Ciwan olarak her zaman ayakta ve eylemlerin içerisinde olacağız. Eylemlerimiz gerillanın intikamını alana, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar sadece bugün değil her gün devam edecek.”

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Mayıs 2022
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız