3 Temmuz 2022 Pazar - 01:50
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Gezi eylemlerinde gözaltına alınanlara Vatan’da işkence

1 Haziran 2022 Çarşamba- 13:36
PaylaşTwitWhatsapp

Gezi’nin 9’uncu yıldönümü eylemlerinde gözaltına alınanlardan mevcutlu tutulan 4 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ayrı bir odaya alınarak işkence gördü. İşkence anına tanıklık eden avukatlar, tüm kamuoyuna işkenceye karşı ses çıkarma çağrısı yaptı.

Gezi’nin 9. yıldönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla İpek Sokak’ta başlayan ve gece boyu bütün Taksim’e yayılan eylemlerde 169 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra da araç içerisinde ve polis merkezinde işkence görenlerden 165 kişi sabaha karşı serbest bırakılırken, savcılık 4 kişinin mevcutlu olarak tutulmasını istedi.

Gözaltıları takip etmek ve ifade işlemlerine eşlik etmek için emniyet müdürlüğüne gelen avukatlar, güvenlik şubesinde ikmalen tutulanların ifadelerine yardımcı olurken, savcılığın mevcutlu olarak tutma kararı verdiği 4 kişi, nezarethaneden çıkarılarak ayrı bir odaya alındı. Avukatların aktarımına göre, 4 kişiye bu odada polisler tarafından yoğun işkence uygulandı. Odadan “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları ve çığlıklar duyulduğunu belirten avukatlar, içeriye girdiklerinde müvekillerinin üstündeki kıyafetlerin parçalanmış ve vücudunun pek çok yerinde işkence izi bulunduğunu söylediler. İşkence süresince avukatların odaya girerek işkenceyi durdurma çabaları ise polisler tarafından engellendi.

Dakikalar süren işkence anlarını anlatan avukatlar, “Kapıyı yumruklamamıza, avukatlar olarak oraya yığılmamıza rağmen kapıyı açmadılar. İçeriden işkence sesi gelmeye devam etti, işkenceci polisler kapıya gelen amirlerine dahi kapıyı açmadılar” ifadelerini kullandı. İşkence sonrası odaya giren avukatlar, yapılan işkencenin kayıt altına alınmasını istediği için dışarı çıkarıldı. İşkence sonrası mevcutlu tutulan 4 kişi nezarethaneye geri indirilirken, avukatlar tüm kamuoyuna işkenceye karşı ses çıkarma ve avukatlara emniyet müdürlüğüne gelme çağrısı yaptı.

165 kişinin tamamı ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, mevcutlu tutulan 4 kişinin ifade işlemleri de sona erdi. Mevcutlu tutulan Sedef Özer, Berkay Ustabaş, Berkan Bütün, İlayda Aktüre’nin öğlen saatlerinde adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Etiketler: Gezi eylemlerinde gözaltına alınanlaraVatan'da işkence

ilgiliiçerikler

No Cavontent Available
Sonraki yazı

HDP heyeti Berlin’deki temaslarını tamamladı

Özgür ANA HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Lyon AKM’de Sivas Katliamında yaşamını yitirenler anıldı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Erol İspir, katledilişinin 23. yılında Köln’de yürüyüşle anıldı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stuttgart’ta Melilla katliamı protesto edildi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Köln’de 29. Yılında Sivas Katliamı lanetlendi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • AVEG-KON: Sivas’ın ve tüm katliamların hesabını sormak için adalet mücadelesini yükseltelim!

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D