Lavrio yürüyüşçüleri: İşgal ortadan kalkana kadar ayaktayız

Yunanistan’daki Lavrio kampında 30 Mayıs günü başlatılan üç günlük uzun yürüyüş ikinci gününü geride bırakırken, eylemciler işgal ve ihanet ortadan kalkana kadar ayakta olacaklarını belirtti.

Lavrio kampında başlayan yürüyüş, bugün (1 Haziran) başkent Atina’da son bulacak.
Dört eylemci, Marco Paulo’da başlayan yürüyüşün ikinci gününde amaçlarına ilişkin konuştu.

Pir Şaliyar :
“1 Haziran hamlesi sadece emperyalizme ve Türk ordusuna karşı yapılmış bir hamle değil, aynı zamanda parti içi tasfiyeciliğe, hizipçiliğe ve ihanete karşı da sıkılmış bir kurşundur. Yaşasın parti önderimiz, yaşasın işçi ve emekçilerin partisi PKK, yaşasın ordumuz HPG, yaşasın kadın ordusu YJA Star.”

Emel Arslan:
İşgal ve ihanete karşı yürüyüşümüz ikinci gününde. Kimse Kürt halkının reflekslerinin bir, iki veya üç günde biteceğini düşünmesin. İşgali ve ihaneti ortadan kaldırana kadar direneceğiz, ayakta olacağız ve gerillaya destek vererek savunmamızı yapacağız.

Ramazan Menteşe:
KDP ihaneti, halkımıza ve gerillaya karşı vahşi saldırılara ortak olduğu için yürüyoruz. Halkımız uyanık olmalı, bu ihanete karşı gerillayı korumalı, gerillayı sahipsiz bırakmamalı.

Ferman Erkek:
Bu yürüyüşümüz gerilla içindir, özgür bir ülke içindir, KDP ihanetine karşıdır, Türk devletinin işgaline karşıdır. Yürüyüşümüz bugün buradadır, yarın Zap’ta, Avaşîn’de, Kürdistan’ın dört parçasında olacak.

Eyşan Xanuş Zengin:
Zap’ta, Avaşîn’de, Kürdistan’ın dört parçasında bir soykırım yaşanıyor. Bu yürüyüşle KDP’yi de protesto ediyoruz. Türk devleti KDP eliyle, gerillalarımıza, savaşçılarımıza saldırdı. Bugün Kürtler için mücadele günüdür, eğer mücadele edilmezse 100 yıl daha sürer. Bu nedenle herkes elinden ne geliyorsa yapmalı (…) Yürüyüşümüz üçüncü gününde sona erse bile mücadelemiz devam edecek.

(ANF)

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2022
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız