KCDK-E: 11 Haziran’da seferber olalım

Halklara seslenen KCDK-E, Türk devletinin soykırım ve işgaline karşı 11 Haziran’daki eylemlere çağırdı, “Seferber olalım” dedi.

KCDK-E eşbaşkanları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin işgal ve soykırımı hedeflediği belirtilerek, kimyasal silah kullanımına da dikkat çekildi.

“Türk devleti, BM denetiminde olan Maxmûr mülteci kampını hiçbir kural dinlemeden insansız hava araçlarıyla bombalamaktadır. Dünyanın en eski kadim halkı Êzidîlerin toprakları Şengal soykırım tehdidindedir” vurgularında da bulunulan açıklamada, “Kürtler olarak irademizi temsil eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlükçü fikirlerinin tüm bu sorunları çözücü olduğuna inanıyoruz. Abdullah Öcalan’ın özgür koşullarda yapacağı öncülükle Ortadoğu’nun barışı, Kürtlerin özgürlüğü ve halkların ortak yaşamı çözülecektir” diye belirtildi.

Avrupa halklarına seslenilen açıklamada, “Nasıl ki Rojava devrimini sahiplenmek için Kobanê sürecinde tüm Avrupa’da Kürtlerle birlikte milyonlarca Avrupalı alanlara çıktıysa, şimdi de Kobanê ruhu ile Rojava’yı ve Kürt özgürlük savaşçılarını hep birlikte sahiplenelim” denildi.

‘EYLEMLERE AKTİF KATILALIM’

“Avrupa devletleri ve kurumları sessiz. Bu sessizlik suça ortak olmaktır” diyen KCDK-E, şu çağrıları da yaptı:

“Avrupa halklarını, insanlığı tehdit eden ve Kürt soykırımını hedefleyen Türk devletinin soykırımcı savaşına karşı Kürdistan’ı savunmaya, halkların ortak, eşit ve özgür yaşamını kuran ve kadın eksenli Rojava Devrimi’ni savunmaya, 11 Haziran’da küresel çapta gerçekleştirilecek enternasyonalistler öncülüğündeki Defend Kurdistan/Defend Revolution eylemlerine aktif katılmaya çağırıyoruz.

11 Haziran’da küresel çapta yine her yerde sesimizi birlikte yükseltelim; Kürdistan’ı, Rojava’yı, gerillayı birlikte sahiplenelim. Yine 25 Haziran’da ‘İşgale ve kimyasala karşı Kürdistan’ı savun’ şiarıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilecek Avrupa merkezli yürüyüş ve mitinge on binler olarak seferber olalım.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2022
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız