Londra’da binler yaşam pahalılığı nedeniyle yürüdü

TUC tarafından düzenlenen gösteri, hükümeti yükselen enflasyonla mücadele eden insanlar için ‘daha iyi anlaşma’ yapmaya çağırdı.

Londra’da binlerce kişi, hükümetin geçim kriziyle mücadelede harekete geçmemesini protesto etmek için toplandı.

Protestocular, etkinliği düzenleyen İngiliz Sendikalar Kongresi’nin ( TUC ) Genel Sekreteri Frances O’Grady’nin de aralarında bulunduğu konuşmacıların katıldığı bir miting için Portland Place’den Parlamento Meydanı’na yürüdü.

O’Grady, kalabalığa yaptığı konuşmada alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

Göstericiler, “refahı değil savaşı kes” ve “yoksulluğu körükleyin, evleri şimdi yalıtın” yazılı pankartlar taşıdı.

Sunderland’deki altıncı sınıf bir kolejde öğretmen olan Andy Lewis de mitinge katılanlar arasındaydı. Lewis, “Cameron ve kemer sıkma politikalarından bu yana, öğretmenler gerçek anlamda 10 bin sterlinlik bir maaş kesintisi yaşadılar. Artık eğitim asistanlarımız gelip gelemeyeceklerini söylüyorlar. İçeri girmek için ulaşım masraflarını karşılayamayacağımızı söyleyen yönetici kadromuz var. Eşimin okul müdürü bir arkadaşı var, geçen hafta geçim pahalılığından dolayı yedi personelini işten çıkardı. Mesele sadece maaş artışı değil, bunun çocuklar üzerindeki zincirleme etkisi” dedi.

TUC, modern tarihin kazançları üzerinde “en uzun ve en sert” baskıyı yaşayan işçilerle birlikte, krizin aileler üzerindeki etkisine dair “üzücü” kanıtlar olduğunu söyledi. O’Grady, çocukların okul öğle yemeğinin bir kısmını akşam yemeği için eve götürmek üzere ayırdıklarına dair bir hikaye duyduğunu söyledi.

“Fiyatlar hızla yükseliyor, ancak toplantı odası ikramiyeleri tampon seviyelere geri döndü” diyen O’Grady, şöyle devam etti: “Yaşamak için çalışan herkes düzgün bir yaşam kazanmayı hak ediyor, ancak Birleşik Krallık işçileri modern tarihin kazançları üzerindeki en uzun ve en sert baskıyı yaşıyor. Ekonomide artan maaş alamazsak, krizden krize yalpalamaya devam edeceğiz. Bu yaşam maliyeti aciliyeti birdenbire ortaya çıkmadı. Bu, on yıldan fazla süredir devam eden ücret kesintilerinin sonucudur.”

TUC, ücretlerin enflasyona ayak uyduramaması nedeniyle 2008’den bu yana kümülatif kazançlarında ortalama yaklaşık 20 bin sterlin kaybettiklerini belirterek, bunun 1830’lardan bu yana “gerçek ücretler”deki en büyük kayıp olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2022
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız