KONGRA-GEL Düsseldorf’ta ‘büyük yanıt’ vermeye çağırdı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Defend Kurdistan” İnisitiyatifi öncülüğünde 25 Haziran’da Düsseldorf’ta yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı açıklamada Türk devletinin işgal saldırıları ve gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımına karşı 25 Haziran’da Düsseldorf’ta yapılacak yürüyüş ve miting için çağrıda bulundu.

Yazılı açıklamada, Kürt halkını katliamdan geçirmek isteyen Türk devletine karşı enternasyonalistlerle birlikte yapılacak eylemde, NATO, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumların sessizliğine de tepki gösterileceği ifade edildi.

KONGRA-GEL, “Bu sessizliğe ‘artık yeter’ diyoruz” dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, gerillaya karşı kimyasal silahlar, gözaltı-tutuklama ve işkencelere dikkat çeken KONGRA-GEL, ayrıca dronlarla sivillere yönelik yapılan saldırılara da tepki gösterdi.

KONGRA-GEL, “NATO, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlar sadece sessiz değil, aynı zamanda askeri malzeme yardımları ile bu katliamlara ortak oluyorlar. Türk devleti bu güçlerin desteği ile Kürt soykırımını tamamlamak istiyor. Bu uluslararası güçler, ‘Özgür Kürdün’ katledilmesi ve imhasını Türk devletine serbest kılmışlar” dedi.

Uluslararası güçlerin bu desteğine rağmen “faşist Türk devletinin” gerilla karşısında ağır kayıplar verdiğine işaret eden KONGRA-GEL, “AKP-MHP faşist iktidarı yenilgi aşamasında. Bu yenilgi halinden dolayı Kürdistan’ın her yerinde halka ve gerillaya karşı vahşice saldırıyor” diye ekledi.

Avrupa’daki Kürdistanlı halklar ve dostları olarak, katliamlar ve uluslararası sessizliğe karşı büyük bir tutumla yanıt vereceklerini ifade eden KONGRA-GEL, “Bu nedenle Düsseldorf yürüyüş ve mitingine katılım çok önemlidir. Uluslararası alandaki sessizliğe karşı Düsseldorf’ta çıkaracağımız ses çok güçlü olmalı” diye belirtti

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2022
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız