Fransa’da karayolu taşımacılık sektörü işçileri grevde

Fransa’da ücret artışı talep eden karayolu taşımacılık sektörü işçileri greve gitti. Birçok sanayi bölgesi grevden etkilendi.

Karayolu taşımacılığı sektörü işçileri bu pazartesi günü greve gitti. Tüm sendikal federasyonlar, ücret artışı için ulusal çapta protesto eylemlerine çağırdı. Yollarda blokaj eylemleri düzenlenirken, onlarca sanayi sitesi grevden etkilendi.

CFDT, CGT, FO, CFTC ve CFE-CGC sendikaları yaptıkları ortak açıklamada, “Sağlık krizi, hükümet tarafından kamu yararı ilan edilen ulaşım faaliyetlerinin önemini vurguladı. Ancak bu tanıma, ücretler veya çalışma koşulları üzerinde müzakerelere dönüşmedi” tepkisinde bulundu.

Blokaj eylemleri sabah erken saatlerinde başladı.  20 dolayında sanayi bölgesi etkilendi.

Bu sektördeki en büyük sendika olan CFDT’ye bağlı FGTE Route Genel Sekreteri Patrick Blaise, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte “Tüm bölgeler etkilenecek ama araç sürücülerini rahatsız etmek istemiyoruz” dedi.

Özellikle Paris, Marsilya, Lyon, Bordeaux, Toulouse, Rennes, Nantes, Lilles ve Metz gibi kentlerde başlatılan grev kapsamında, yavaşlamaya neden olan barikatlar kuruldu.

CFTC-Transports Başkanı Thierry Douine, haziran ayı başında yaptığı bir açıklamada, “Büyük operatörleri bloke edeceğiz: yük ve yolcu taşımacılığı, lojistik, fon taşımacılığı…”

Franceinfo radyosuna konuşan FO-Transport Başkanı Patrice Clos, bu grevin sadece bir başlangıç olduğunu belirterek, “Eğer sesimiz duyulmazsa, hükümet bilmeli ki ekim ayından itibaren daha uzun eylemler yapacağız” dedi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2022
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız