KON-MED: Ulusal birlik ruhuyla Şengal’i savunalım

KON-MED, Êzidî Soykırımı’nın yıl dönümünde ‘Özgür ve Özerk Şengal için Direnişi Büyütelim’ şiarı ile Almanya’da yapılacak eylem ve etkinliklere güçlü katılmaya çağırdı.

Almanya Kürdistani Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Şengal’e yönelik yapılan soykırımın 8’inci yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

3 Ağustos katliamının Almanya devleti başta olmak üzere Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve tüm demokratik ülke kurumları ve meclisleri tarafından “soykırım“ olarak kabul edilmesi ve Êzidxan’ın bölgesinin öz savunması olan özerkliğinin tanınması gerektiği ifade edilen açıklamada, Şengal’e seferberlik ruhuyla sahip çıkmak için Almanya ́nın birçok merkezinde düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“3 Ağustos’ta Şengal’de Êzidî halkımıza karşı yapılan soykırımın 8. yıl dönümünde halkımızın 74. ferman olarak tanımladığı bu katliamları şiddetle kınıyor ve bu soykırım saldırılarında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz.

“Mezopotamya’nın kadim inançlarından birine sahip olan Êzidî Kürt toplumu tarih boyunca fermanlar ile yok edilmek istendi. En son 2014 Ağustos ayında Ortadoğu’ya kapitalist modernite ve onun işbirlikçisi AKP faşizmi tarafından Ortadoğu halklarının başına bela edilen DAİŞ barbarlığının saldırısına uğrayan Êzidî Kürt toplumu, neredeyse yurdu olan Êzîdîxan’ı terk etme noktasına geldi.

Her egemen gücün bir tehdit olarak gördüğü Êzidî Kürt toplumu, tarih boyunca 74 ferman ile bir soykırım tehdidi altında kaldı. 3 Ağustos 2014 Şengal Katliamı’nın üstünden sadece ve sadece 8 yıl geçmiş olmasına rağmen AKP faşizmi bunca acı yaşayan Şengal’e hava saldırısı yapacak kadar Kürt düşmanı politikalarına devam ediyor. Şengal halkı her yerde bu ablukaya karşı duruyor ve direnişine ve yaşamını yeniden inşaya devam ediyor. Başta Mam Zeki ve Mam Beşir olmak üzere yüzlerce şehidimizin hayallerini Şengal`de yaşayan Êzidî halkımız gerçekleştiriyor. Kendi meclislerini kuran ve öz yönetimlerini oluşturan Êzidî halkımız, yeniden yaşamı inşa etmenin yanında bir daha bir soykırım ile yüz yüze gelmemek için YBŞ ve YJŞ öz savunmalarını örgütleyerek bir daha bu barbarlığın pençesine düşmeyeceklerini ilan ediyorlar.

Kon-Med olarak;

  • Almanya devleti başta olmak üzere Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve tüm demokratik ülke kurumları ve meclisleri tarafından 3 Ağustos Katliami “soykırım“ olarak kabul edilmesi,

 

  • Êzidxan’ın bölgesinin öz savunması olan özerkliğinin tanınması gerekir. Çünkü Kürt halkının en fazla soykırımla karşılaşan Êzidî halkımızın soykırım tehdidinden kurtulması ancak böyle gerçekleşir. 3 Ağustos saldırısının soykırım olarak kabul edilmesi Êzidxan’ın özerkliğinin kabul edilmesini gerektirmektedir. Êzidilere karşı tarihsel sorumluluk bunu gerektirmektedir. Êzidîlerin karşılaştığı 74 fermanı doğru ele almak ve anlamlandırmak da ancak böyle gerçekleşebilir.

KON-MED olarak, Şengal’in özgürleştirilmesini sadece dört parçada yaşayan Kürt halkının değil, insanlığın bir zaferi olarak değerlendiriyor ve seferberlik ruhuyla sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Bu temelde Almanya ́nın birçok merkezlerinde YJK-E ve SMJÊ öncülüğünde ‘Özgür ve Özerk Şengal için Direnişi Büyütelim’ şiarı ile yapılacak eylem ve  etkinliklere güçlü katılarak sahiplenmeye çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız