MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt İsviçre’de anıldı, Rojava Devrimi selamlandı

İsviçre’de MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt İsviçre’de anıldı, Rojava Devrimi selamlandı.

Türk işgal devletinin Zap’a yönelik 17 Ağustos 2018’de başlattığı hava saldırısında şehit düşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarin Awaz) için İsviçre’nin La Chaux-de-Fonds kentinde pankart eylemi düzenlendi, Rojava Devrimi selamlandı.

Rojava Komite aktivistleri, Neuchâtel kantonuna bağlı Jura Dağı’nda yer alan La Chaux-de-Fonds kentinde bulunan bir binaya asılan pankartla Şevin Söğüt’ü anarken Rojava Devrimi’ni selamladı.

Rojava Komite tarafından yapılan açıklamada, “Rojava’da Enternasyonalist Kurtuluş Taburu’nda yer almayı seçen Şevin yoldaşımız Reqa’nın DAİŞ barbarlığından kurtuluşunda yer aldı. Ve bu uğurda enternasyonalist, komünist, anarşist ve yurtsever yoldaşlarıyla yan yana savaştı” denildi.

Açıklamada, “Rojava Devrimi dünyanın her yerinde tüm ilerici ve devrimci güçler için hayati önem taşıyor. Onu her ne pahasına olursa olsun savunmalıyız. İsviçre, Rojava ve Kürdistan’a karşı savaşın arka bahçelerinden biridir, büyük oranda Erdoğan faşizmini finanse ediyor. Bizler Türk faşizminin işbirlikçileriyle savaşarak, Rojava Devrimi’nin savunmasına yardım ediyoruz” mesajı verildi.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız