KCDK-E: İsveç, Türk devletinin şantajlarına Kürtleri kurban ediyor

İsveç hükümetinin, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde, gözaltına aldığı Zinar Bozkurt’u kurban etmek istediğini söyleyen KCDK-E, “İsveç devleti NATO’ya üyelik karşılığı insan hakları ve özgürlükleri ayaklar altına almamalı” dedi.

İsveç Güvenlik Polisi, bugün saat 05:00’da 26 yaşındaki Kürt aktivist Zinar Bozkurt’a baskın düzenleyerek gözaltına aldı. İsveç Güvenlik Polisi, yaptığı sorgulamada, Zinar Bozkurt’a HDP, YPG YPJ’ye duyduğu sempatiyi ve Facebook’ta ara sıra DAİŞ’e ve onun 7 yıl önce Rojava’daki Kobanê halkına karşı savaşına karşı yaptığı paylaşımları sordu.

Halen gözaltında tutulan Zinar Bozkurt’un Türkiye’ye teslim edilmesi durumunda uzun bir hapis cezasına ve ağır işkencelere maruz kalma riski bulunuyor.

BÜYÜK BİR HUKUKSAL HATA

Kürt aktivist Zinar Bozkurt’un baskınla gözaltına alınmasına tepki gösteren Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), NATO’ya girme karşılığında Türk devletinin şantaj politikalarına Kürtleri kurban eden politikalardan vazgeçmesini istedi.

KCDK-E’nin yazılı açıklaması şöyle:

“NATO’ya girme karşılığında Kürtler üzerinden pazarlık yapıp, kendi çıkarları için kurban eden İsveç hükümeti büyük bir hukuksal hata yapıyor.

Zinar’ın faşist Türk devletine teslim edilmesi durumunda Türkiye’de uzun bir hapis cezasıyla karşı karşıya olacağı ve ağır işkencelere maruz kalacağı bir gerçektir. Ayrıca Zinar’ın sınır dışı edilmesi, Yabancılar Yasasına ve İsveç’in imzalamış olduğu tüm uluslararası sözleşmelere aykırıdır.

BİR DİKTATÖRÜN TALEPLERİNE BOYUN EĞİYOR

İsveç hükümeti, bu gözaltıyla Diktatör Erdoğan’a önümüzdeki hafta İsveç’e yapacağı ziyaretten önce bir Kürt gencini kurban etmek istiyor. Diktatör Erdoğan’ın IŞİD’li teröristleri sadece Ortadoğu halklarına karşı değil, özellikle Avrupa halklarına, Afrika’daki insanlara karşı her türlü donattığı biliniyor. Buna rağmen İsveç hükümetinin bazı gerekçeler uydurarak Zinar’ı kurban etmesini kınıyoruz ve acilen bu yanlıştan vazgeçmesini talep ediyoruz

İsveç hükümeti hukukunun üstünlüğü ve demokrasi işletmek yerine bir diktatörün insanlık dışı taleplerine boyun eğiyor.

DERHAL VAZGEÇMELİDİR

Bilinmelidir ki, zalim Türk devleti Kürtlere ve muhalefete yönelik savaş ve şantaj politikasını NATO’nun tüm askeri ve siyasi desteğiyle yürütmektedir. NATO’nun yardım ve desteği olmadan Türk rejimi savaşını bir gün bile sürdüremez.

Bu nedenle İsveç devleti NATO’dan taleplerde bulunmalı ve bir diktatörlükle oturup müzakere etmemelidir. NATO’ya üyelik karşılığı insan hakları ve özgürlükler ayaklar altına alınmamalı ve derhal bu karardan acilen vazgeçilmelidir.

Tüm İsveç partilerini, İsveç halkını, insan hakları aktivistlerini Zinar’ın sınır dışı edilmesine karşı İsveç hükümeti üzerinde baskı oluşturmaya çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız