Ulaş Alankuş Londra’da anıldı

Atılım – Londra

Ağrı Doğubayazıt’ta 5 Ağustos günü Türk ordusu ile yaşanan savaşta şehit düşen MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) Londra kitlesel bir etkinlik ile anıldı.

Halkların Birleşik Demokratik Hareketi (HDBH) gerillası Ulaş Alankuş için GİK-DER binasında yapılan anmaya demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. MKP aktivisti bir grup da Tottenham bölgesinde “Komutan Alankuş Ölümsüzdür, MKP” pankartı ile gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından katıldı.

Anma etkinliği Ulaş Alankuş şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Alankuş için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına konuşma yapıldı. Konuşmada, “Ulaş yoldaş gençliğin bir gerillası olarak ölümsüzleşti. Ulaş yoldaş Gezi başkaldırısında örgütlendi, Suruç Katliamı’ndan sağ kurtulduktan sonra bir öğrenci işgali sırasında tutuklanarak 8 ay hapishanede kaldı. Hapishaneden çıktıktan sonra ise gerillaya katılarak faşizme karşı silahlı mücadelenin bir neferi oldu. Ulaş yoldaş henüz 25 yaşında iken ölümsüzleşti. Ulaş’ın yaşamı biz gençlere büyük bir örnektir. Ulaş, devrimi ve devrimci mücadeleyi tüm yalınlığı ile yaşadı. Devrim mücadelesinde silahlı mücadelenin gerekliliğini kavrayarak partimizin silahlı bir neferi oldu. Ulaş yoldaş zafere kadar elimizde taşıyacağımız bir bayrak olmuştur, O’nun ölümsüzlüğü kararlılığımızı ve irademizi kuvvetlendiriyor” denildi.

MLKP Merkez Komitesi’nin Ulaş Alankuş için yaptığı açıklamanın okunmasının ardından MKP taraftarları adına bir konuşma yapıldı. Kapitalizmin tüm dünyada vahşi saldırılarını sürdürdüğü belirtilen konuşmada “Bu saldırılara karşı tüm dünyada ve coğrafyamızda da bu mücadeleler sürüyor. Ulaş Alankuş MLKP ve HBDH’ın bir gerillası olarak ölümsüzleşti. Ulaş Alankuş’un mücadelesi yolumuza ışık tutuyor.” denildi.

‘FAŞİZM YENİLECEK’

Britanya Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada ise Alankuş’un mücadelesine işaret edilerek, “TC’nin Güney Kürdistan ve Rojava’da başlattığı saldırılar yerle yeksan olmuştur. TC ve müttefikleri bir bataklığa saplanmıştır. Ulaş yoldaşın şehadeti bize enternasyonalist mücadelenin faşizmin yenilmesi için ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlattı” vurgusu yapıldı.

‘O AD TESADÜF DEĞİLDİR’

Britanya Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmada ise Ulaş’ın Şafak Kızıldere adını almasının tesadüfi olmadığına dikkat çekilerek, “Kızıldere direnişçilerinin, Kaypakkayaların, Haki Karerlerin devamıdır. Her şehadet haberi zordur, ancak onların bayrağı ve silahı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Faşizme karşı direnenler kazanacak, emperyalizm ve faşizm kaybedecek” denildi.

Anma katılımcıların duygu ve düşüncelerinin paylaşmasının ardından, “Ulaş yoldaş yaşıyor, MLKP savaşıyor” sloganları ile son buldu.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız