26 Mart 2023 Pazar - 05:48
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Rapor: Trier Piskoposluğu cinsel istismar vakalarını gizledi

26 Ağustos 2022 Cuma- 11:27
PaylaşTwitWhatsapp

Almanya’nın Trier kentinde Katolik rahiplerin işlediği cinsel istismar suçlarının piskoposluk yetkilileri tarafından onlarca yıl örtbas edildiği ortaya çıktı.

Almanya’nın Trier kentinde Katolik rahiplerin işlediği cinsel istismar suçlarının piskoposluk yetkilileri tarafından onlarca yıl örtbas edildiğini ortaya koyan bir rapor yayımlandı.

Trier Piskoposluğu çatısındaki cinsel istismar vakalarını araştıran bağımsız komisyonun ara raporuna göre, işledikleri suçların hukuki sonuçlarından korunmaları amaçlanan failler ya piskoposluk içinde farklı bir göreve kaydırıldı ya da Katolik Kilisesi’nin başka birimlerine gönderildi. Ancak bu kişilerin yeni görevlerinde de çocuk ve gençleri istismar etmeyi sürdürdüğü belirtildi. Komisyon, piskoposluğun birçok vakada muhtemel kurbanları koruyacak önlemleri alamadığını belirtti.

Raporda özellikle iki vakaya dikkat çekildi. Bunlardan ilkinde, 1950’li yıllarda, karıştığı birden fazla cinsel istismar vakası nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Paul Krischer isimli rahibin piskoposluk tarafından özel bir girişimle Paraguay’a gönderildiğine işaret edildi. Bir diğeriyse daha önce Avusturya’da çocuk tacizinden suçlu bulunan rahip Franz Engelhardt’a Trier Piskoposluğunda görev verilmesi oldu. Bu rahibin yeni görev yerinde de bulunduğu mevkiyi çocukları taciz etmek için kullandığı belirtildi.

Komisyon, çeşitli dönemlerde görev yapmış piskoposların ve diğer yetkililerin oynadıkları rolün daha kesin ve detaylı şekilde belirlenebilmesi için araştırmalarını sürdürecek.

En az 513 kurban

Yedi kişiden oluşan komisyon, şu ana dek 1946’dan 2021 yılının sonlarına kadar Trier Piskoposluğunun sorumluluğundaki bölgede tespit edilen vakalarda 195 fail ve 513 cinsel istismar kurbanı olduğunu bildirdi. Komisyon, Trier Üniversitesi’yle birlikte yürütülecek daha detaylı çalışmalar neticesinde bu sayıların artmasının beklendiğini belirtti.

Rheinland-Pfalz eyaletinin eski Adalet Bakanı Gerhard Robbers başkanlığındaki komisyon, 1967-1980 yılları arasında Trier Piskoposu olan Bernhard Stein dönemindeki cinsel istismar vakalarına dair raporunu Ekim ayı ortalarında yayımlamayı planlıyor. 1993 yılında ölen Stein, piskopos olduğu dönemde rahiplerin işlediği cinsel istismar suçlarını gizlemek suçlanıyor.

Haziran 2021’den beri incelemelerde bulunan komisyonun çalışmalarının altı yılda tamamlanması bekleniyor.

DW,dpa,KNA/CÖ,TY

Etiketler: Rapor: Trier Piskoposluğu cinsel istismar vakalarını gizledi

ilgiliiçerikler

No Cavontent Available
Sonraki yazı

30'u çocuk 85 Kürt mülteci Ege Denizinde ölüme terk edildi

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla  coşkuyla kutlandı – VİDEO

    Frankfurt Newrozu on binlerin katılımıyla coşkuyla kutlandı – VİDEO

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stuttgart’ta seçim çalışmalarına start verildi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Komünarların çocukları direniyor!.. Haydi dayanışmaya!..

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Seçimler ve manzara – Ziya Ulusoy

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • İşçi sınıfının hakları gasp ediliyor – Bedia Ergün

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D