KON-MED’den işgal ve savaşa karşı 1 Eylül çağrısı

Almanya’da Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü işgaller ve savaşlara karşı 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED Eşbaşkanları, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü, dünyada, Ortadoğu’da, Türkiye ve Kürdistan’da tüm toplumsal sorunların demokratik temelde çözümüne, özgürlüğe, barışa ve kardeşliğe vesile olması dileği ile kutluyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Bugün dolayısıyla barış, demokrasi ve özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm halkların ve ezilenlerin barış, kardeşlik, özgürce birlikte yaşayabileceği bir dünya özlemi ve ütopyası ile karşıladığı 21. Yüzyıl; ne yazık ki, tam bir kaos, çatışma ve ağır savaşlarla dolu bir yüzyıl hâline dönüştürülmek istenmektedir. Kapitalist Modernite güçleri ve ulus devletlerin yürüttüğü egemenlikçi, sömürgeci ve kaostan beslenen politikaları Ortadoğu’yu bir savaş deryasına dönüştürmüştür. Kürt toplumu dört farklı ulus devlet terörüne maruz bırakılmıştır.

Savaştan güç elde etme hırsıyla halklar ve mezhepler arası çatışmalar körüklenmektedir. Kadınlar üzerindeki cinsiyetçi politikalarla sömürü, hak gaspları, şiddet, tecavüz ve kadın kırımları başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada her geçen gün özel savaşın stratejik bir saldırı dalgası olarak tırmandırılmakta ve teşvik edilmektedir.

Erdoğan-AKP-MHP faşist rejimi en tehlikeli dönemini ve yıkılma sürecini yaşamaktadır. Bu yıkılma sürecini geciktirmek ve faşist devletin ömrünü uzatmak adına Kürdistan‘a yönelik başlattığı işgali Medya Savunma al- anlarında Metina, Avaşin, Zap savaşı ile hızlandırmış durumdadır. İşgal saldırılarında kullanılan kimyasal silahlar ile Kürt soykırımını hedeflediği açık ve net ortadadır. NATO ittifak sistemine dahil olan hiçbir NATO devleti, Türkiye’nin terör suçlarına ortak olmaktan kendini kurtaramaz. Özellikle Almanya hükümeti suç ortağıdır. İşgalci Türk devletini ekonomik ve siyasi olarak destekliyor. Türkiye’ye silah sevkiyatı yapılıyor. Katliamlarda kullanılan insansız hava araçları Alman teknolojisi ile donatılmıştır.

İşgal ve soykırım savaşının bir siyaseti ve politikası olarak, Önderliğimize yönelik geliştirilen işkence ve insanlık dışı izolasyon uygulaması halkların, sabrını, öfkesini taşırmıştır. Özgürlük mücadelesinde finale yaklaştığımız bu dönemde AKP-MHP Faşist soykırımcı rejimi bu sürecin altında kalacaktır.

Halkımızın ve özgürlükten, demokrasiden yana tüm kesimlerin bu saldırılar karşısında topyekün daha radikal mücadele etmesi artık zorunlu hâle gelmiştir.

1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle ‘Öcalan’la özgürlük Kürdistan’a barış’ şiarımıza sizin de destek vermenizi istiyoruz.

KON-MED olarak başta Kürt halkı olmak üzere herkesi barış günü vesilesiyle gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde aktif katılım göstererek Savaşlara karşı Barış sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız