Avrupa’nın birçok kentinde ‘kimyasal’ protestosu

Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal saldırıları çarşamba günü Avustralya, Kıbrıs ve Belçika’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

LIMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile çok sayıda Kürdistanlı Theofilos Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya geldi

Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto eden pankart ve dövizler taşıyan kitle, Limassol Belediye binasına doğru yürüyüşe geçti.

Eylemciler sık sık, “İntikam”. “Terörist Erdoğan terörist Türk devleti”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji Gerilla” sloganları atarken, çevredekiler alkış ve zafer işaretleri ile eylemcilere destek verdi.

Belediye binası önünde yürüyüş sona ererken, kitle Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitiren savaşçılar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Kamil Akalın, “Savaş ve insanlık suçu olan kimyasal silahlara karşı kimse sessiz kalamaz. OPCW bir an önce bu savaş suçlarını araştırmalı ve uluslararası kamuoyuna duyurmalıdır. Bizler bu savaş suçlarını tüm dünyaya teşhir edeceğiz. Şu bilinmelidir ki Kürdistan gerillası bu kanlı barbar Türk ordusuna karşı görkemli bir özgürlük mücadelesi yürütüyor. Bizler zalim ve barbarlara karşı gerillanın yanında direniş saflarında olacağız” dedi.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde de Kürtler ve dostları Victoria Kütüphanesi önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde okunan bir bildiride kimyasal saldırılar ve buna sessiz kalan batılı hükümetlere tepki gösterildi. Eylemciler, Avustralya hükümet, Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü (OPCW) harekte geçmeye çağırdı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de YJK-B’nin öncülüğündeki bir eylemle kimyasal saldırılar protesto edildi.

Tren garı (Gare Central) önünde yapılan eyleme onlarca kişi katıldı. Kimyasal saldırılara dikkat çeken döviz ve pankartların açıldığı eylemde sık sık gerilla direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

TIROL

Avusturya’nın Tirol kentinde kimyasal saldırılar bir yürüyüşle protesto edildi.

STOCKHOLM

Aynı amaçla İsveç’in başkenti Stockholm’de kimyasal silahla şehit edilen 17 gerillanın fotoğraflarının taşındığı bir eylem düzenlendi. Eylemde kimyasal saldırıları temsilen beyaz giysiler ve maskeler dikkat çekti. (ANF)

 

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Ekim 2022
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız