KCDK-E: Kimyasala karşı 1 Kasım’da Den Haag’a!

KCDK-E, kimyasal saldırılara dikkat çekerek, “Gün çocuklarımızın nefesini kesenlere karşı her yerde ayağa kalkma günüdür” dedi, 1 Kasım’da Den Haag yürüyüşüne çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Soykırımcı Türk devleti işgal saldırılarını sistematik olarak Kürdistan topraklarında yoğunlaştırarak sürdürmektedir. Bu saldırılar hem sivillerin yaşam alanlarına hem de özgürlük gerillalarının savunma alanlarına dönük yoğun bir biçimde devam etmektedir” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sürdürülen bu saldırılarda yüzlerce sivil hayatını kaybetmiştir. İşgalci ordu saldırılarında hiçbir ahlak ve kural sınırları tanımamaktadır. Buna rağmen özgürlük gerillası karşısında TC başarısız olmuştur. Yenilgi yaşayan Türk devleti insanlık suçu olan kimyasal silah kullanarak sonuç almak istemektedir. Bu insanlık dışı yöntemle sonuç almak isteyen Türk devleti son 6 ayda 2.470 kez yasaklı kimyasal madde kullanmıştır.

Kimyasal saldırılarda şu ana kadar bilinen en az 89 gerilla katledilmiştir. Türkiye’nin de içinde oldugu 193 ülkenin üye olduğu kimyasalları denetlemekle yükümlü OPCW’nin tüm bunlar karşısında takındığı tutum hiçbir hukukla ya da insanlık değeriyle  bağdaşmamaktadır.

Başta OPCW, NATO ve BM olmak üzere uluslararası kurumların sessizlikleri Türk devletinin fütursuzca kimyasalla katliam yapmasının önünü açmakta ve cesaretlendirmektedir. Kimyasal kullanıldığına ilişkin araştırma yapan gazeteci ve araştırmacıların raporlarını dahi OPCW kabul etmek istememektedir.
OPCW’nin ve uluslararası kuruluşların takındığı bu tutumu kabul etmiyoruz. Bu nedenle başta OPCW olmak üzere insanlıktan yana olan herkesi ve tüm uluslararası kurumlara, hükümetlere ve dünya kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz; katliamları önlemek için acilen ve derhal harekete geçin.

‘GERİLLANIN NEFESİ OLMALIYIZ’

Biz Kürtler ve dost çevreler, Kürt halkının evlatları kimyasallarla katledilirken, nefesleri kesilirken onların nefesi ve sesi olmalıyız.

Gün günlük yaşam kaygısı ile hareket etme zamanı değildir. Gün çocuklarımızın nefesini kesenlere karşı her yerde ayağa kalkma günüdür.

1 KASIM YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

1 Kasım’da Hollanda’nın Den Haag şehrinde yapacağımız yürüyüşte OPCW’yi acilen insani, hukuki ve evrensel görevlerini yerine getirmeye çağıracağız. Kürdistan’da kimyasal silah kullanımının araştırılması için bölgeye acilen bir heyetin gönderilmesi yürüyüşümüzün temel talebi olacaktır.

KCDK-E olarak Kurdistan özgürlük gerillalarının nefesi olmak, Kürdistan’ın tüm değerlerini ve geleceğini korumak için 1 Kasım’da Malieveld Den-Haag adresinde saat 11:00’de Almanya, Fransa, Belçika ve Fransa’dan katılım ile gerçekleşecek yürüyüşe tüm Kürdistanlıları, insanlıktan yana olan herkesi aktif katılmaya ve seferber olmaya çağırıyoruz.”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Ekim 2022
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız