ADGB: Eylemleri büyütelim, Rojava’yı sahiplenelim

Türk işgal saldırılarına karşı açıklama yapan ADGB, eylemleri büyüterek Rojava’yı sahiplenmeye çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Sivillerin de katledildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “ABD ve Rusya kontrollerindeki hava sahalarını faşist Türk savaş uçaklarına açtılar. Erdoğan’ın savaşına ve saldırganlığına suç ortağı oldular.  Savaş baronları İstanbul İstiklal Caddesi’nde kendilerinin devreye soktuğu patlamayı gerekçe göstererek, Rojava’yı işgal planını çok önceden planlayarak hedef yapmıştır. YPG’nin üzerine attı. Taksim katliamı planını YPG üzerine atma yalanı çökmüştür ve yalanları ellerinde patlamıştır” denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

“Açıkça ortadadır ki Türk devleti Kürdistan topraklarını işgal ve ilhak etmek istiyor ve bunu gerçekleştirmek için her türlü oyun ve senaryoyu kurguluyor ve hayata geçiriyor.

Sömürgeci Türk devleti DAİŞ’in yenilgisinin intikamını alma hevesindedir. Bu nedenle Rojava devrimini yok etmek temel hedefleridir.

Türk ordusu savaş suçu işlemesine rağmen BM’de sorgulanmıyor, yargılanmıyor. ABD ve Rusya’nın doğrudan, Avrupa devletlerinin ise dolaylı desteğini alıyor. Emperyalistler, Kürdistan halklarının devrimini Türk devletinin hiçbir kural tanımayan eliyle yok etmeyi kendi çıkarlarına uygun görüyorlar.

AKP-MHP faşist iktidarı diktatörlüğünü sürdürmek için savaş kudurganlığına başvuruyor. Faşizmi kalıcılaştırmasına dur diyecek miyiz?

ADGB olarak göçmen ve yerli halklarımızı,  Avrupa’nın her yerinde alanlara çıkarak sesimizi ve eylemlerimizi yükseltmeye Kobanê ruhuyla Rojava’ya sahiplenmeye çağırıyoruz!”

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Kasım 2022
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız