20 Mart 2023 Pazartesi - 16:06
DÖKÜMANLAR
Video Haberler
Haber Gönder
AVEG-KON
  • Languages
    • Deutsch
    • English
    • Français
suruç banner - copy
suruç banner
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
AVEG-KON
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Haber Gönder

Almanya’da toplanan deprem yardımları ‘prosedür’e takıldı: AFAD dışında yardım gönderilemez

8 Şubat 2023 Çarşamba- 16:51
Almanya’da toplanan deprem yardımları ‘prosedür’e takıldı: AFAD dışında yardım gönderilemez
PaylaşTwitWhatsapp

Almanya’da toplanan ihtiyaç malzemeleri ambarlarda bekletiliyor. Kazım Dilekçi, “Konsolosluklar AFAD dışında hiçbir şekilde malzeme gönderilemeyeceğini ve yasal prosedür uygulanacağını söylüyor” dedi.

Merkez üssü Maraş Pazarcık olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası başlatılan yardım kampanyaları yurt dışında da sürüyor. Birçok ülkede deprem bölgesine gönderilmek üzere temel ihtiyaç malzemeleri toplandı. Almanya’da ise toplanan malzemelerin “yasal prosedür” gerekçe gösterilerek bekletildiği öğrenildi. Frankfurt başta olmak üzere birçok bölgede toplanan malzemeler ambarlarda bekletilirken, konuyla ilgili konsolosluğa başvuran Türkiye vatandaşlarına ise AFAD dışında hiçbir şekilde yardım gönderilemeyeceğinin söylendiği öğrenildi.

‘AMBARLAR İLK GÜNDE DOLDU ANCAK İZİN VERİLMİYOR’

Frankfurt bölgesinde yaşananları Gazete Duvar’a aktaran Kazım Dilekçi, “Depremin ilk saatlerinden itibaren kurumlar hemen devreye girerek duyurularını yaptılar. Buradaki insanlar çok duyarlılar. Eski giyecek malzemeleri yerine çoğu insan gidip mağazalardan alışveriş yaparak yeni şeyler aldı. Üç günlük süre verilmişti ancak daha ilk günde tüm ambarlar doldu. Ama malzemeler gönderilmek üzere bekletiliyor. Konsolosluklara müracaat ediyoruz. Konsolosluklar da AFAD dışında hiçbir şekilde gönderilemeyeceğini ve yasal prosedür uygulanacağını söylüyor. Yardımlar çoğu yerde bu şekilde bekletiliyor” dedi.

‘İNSANLAR AFAD’A GÜVENMİYORLAR’

İnsanların AFAD’a güvenmediğini ve topladıkları malzemelerin bir an önce bölgeye gitmesini istediklerini söyleyen Dilekçi, “İnsanlar AFAD’a güvenmiyorlar. Görüştüğümüz insanlar AFAD’ın insanları kurtarma noktasında görevini yerine getiremediği için toplanan malzemelerle çalışma yapmak istediğini düşünüyorlar. İnsanlar buna alet olmak istemediklerini dile getiriyorlar. Yalnızca Frankfurt değil diğer bölgelerde de durumun böyle olduğunu düşünüyoruz. Umarız geri adım atılır da bu malzemeler bir an önce depremzedelere ulaşır. Orada insanların ihtiyacı var. Topladığımız malzemelerin bir an önce yerine ulaştırılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Cihan Başakçıoğlu / Gazete Duvar)

Etiketler: Almanya'da toplanan deprem yardımları 'prosedür'e takıldı: AFAD dışında yardım gönderilemez

ilgiliiçerikler

No Cavontent Available
Sonraki yazı

MLKP Eşbaşkanlığı: Emekçi halklarımızın acıları acımız, öfkeleri öfkemizdir

ÖZGÜR HABER

ÇOK OKUNANLAR

  • Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    Mulahouse’da Newroz yürüyüşü

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Londra’da ırkçılığa, faşizme karşı eylemde siyasi tutsaklarla dayanışma çağrısı

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Stammheim hapishanesi önünde politik tutsaklarla dayanışma mitingi düzenlendi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Köln’de 18 Mart eylemi

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0
  • MLKP: Depremi katliama dönüştürenlerden hesap sormak için Newroz meydanlarına

    0 paylaşım
    Paylaş 0 Tweet 0

Okumak için tıklayınız

  • ANASAYFA
  • İLETİŞİM
  • DÖKÜMANLAR
avegkon.com

by©2020D

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  •  
  • GÜNCEL
  • EMEK
  • KADIN
  • GENÇLİK
  • EKOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • DÜNYA
  • AÇIKLAMALAR
  • SEÇTİKLERİMİZ
  • TÜM HABERLER

by©2020D