Yeşil Sol Parti’nin Viyana’daki toplantısına büyük ilgi

Viyana’daki halk toplantısında konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan, “Vereceğiniz her bir oy özgürlük kapısını açacaktır. Özgürlük kapısını aralamak için her birimiz seferber olmalıyız” dedi.

Türkiye ve Kurdistan’da yaklaşan seçimler dolayısıyla milyonlarca seçmen kitlesinin bulunduğu Avrupa’da seçim çalışmaları sürüyor.

Avusturya’da da çalışmalar kitlesel halk toplantıları, stantlar ve büro açılışları şeklinde devam ediyor. Bunlardan biri de HDP Amed Milletvekili Garo Paylan’ın katılımıyla başkent Viyana’da gerçekleştirilen bugünkü toplantıydı.

Kitlesel katılımın olduğu toplantı salonu Yeşil Sol Parti’nin bayraklarıyla donatıldı.

ERMENİ SOYKIRIMI LANETLENDİ

Toplantı açılışında 24 Nisan 1915’te gerçekleşen Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü dolayısıyla soykırım lanetlendi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler ve Ermeni Soykırımı’nda katledilenler anısına saygı duruşu yapıldı. Daha sonra seçim çalışmalarını yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından HDP’li vekil Garo Paylan kitleye hitap etti. Ülkenin cezaevi haline getirildiğini söyleyen Paylan, “Cezaevi duvarlarını şimdi yıkma zamanıdır, eğer faşizme karşı durmazsanız faşizmin zindanlarında buluşursunuz. Bunun için vereceğiniz her bir oy özgürlük kapısını açacaktır. Özgürlük kapısını aralamak için her birimiz seferber olmalıyız. Selahattin Demirtaş için, Sebahat Tuncel için, Figen Yüksekdağ için, Gültan Kışanak için ve bütün dostlarımız için, Türkiye’yi özgürleştirmek için seferber olalım” dedi.

Halk toplantısı, müzikle son buldu.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız