İtalya’da göçmenlere işkence yapan 5 polise ev hapsi

İtalya’nın kuzeydoğusundaki Verona şehrinden beş polis memuru, çok sayıda göçmeni dövdüğü ve işkence yaptığı gerekçesiyle ev hapsine alındı.

İtalyan La Stampa gazetesinin haberine göre, Verona kentinde bir müfettiş ve dört polis salı günü ev hapsine alındı.

Polisler gözaltına aldıkları kişileri aşağılamak, dövmek ve hakaret ermekle suçlanıyorlar. Bu polislerin 10’u aşkın meslektaşı da kötü muameleleri engellemedikleri için soruşturmanın hedefinde yer alıyor.

Gazete, sözkonusu polisler tarafından gözaltına alınan Romen bir evsizin ifadesini aktarıyor: “Bir bardaydım, iki polis memuru bizden evraklarımızı istedi ve ardından takip etmemizi söyledi… Arabada bana biber gazı sıktılar. Hücreye girdiğimde tuvalete gitmek istedim, bunun imkansız olduğunu, hücrede yapmam gerektiğini söylediler ama idrarımı yaptıktan sonra polislerden biri geldi, tekrar bana gaz sıktı ve sonra beni idrar birikintisinin içinde yerde sürükledi.”

Bu suçlamalara ilişkin soruşturma ağustos 2022’de başlatıldı. Polis yetkilileri daha sonra bir arama sırasında sanıklardan birinin yöntemlerini sorgulamaya başladı. Sözkonusu polisin kişisel bağları nedeniyle cinayete teşebbüsle suçlanan kişileri kayırdığından şüpheleniliyordu.

Polis hiyerarşisi tarafından yürütülen soruşturma ve yerinde yapılan dinleme, Verona’da yaşayan beş yabancıya ve İtalyan uyruklu bir kişiye yönelik altı şiddet ve işkence vakasını ortaya çıkardı. Bu telefon dinlemeleri, sanıklar tarafından dile getirilen çok sayıda ırkçı hakareti de ortaya çıkardı.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi çarşamba günü, “Bu vakalar doğrulanırsa, son derece ciddi olurdu” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler

Sonraki yazı

Haber Takvimi

Haziran 2023
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ÖZGÜR HABER

Okumak için tıklayınız