Atılım Stuttgart
Almanya’nın Stuttgart kentinde, 7 Ekim’den bu yana Filistin halkının süregelen direnişini selamlama ve İsrail Siyonizminin soykırım saldırılarına karşı yürüyüş düzenlendi.
Stuttgart Filistin Komitesi, OTKM (Savaşa ve Militarizme Karşı Açık Toplantı), sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve farklı örgütlerin çağrısıyla örgütlenen eyleme yüzlerce kişi katıldı.
Filistin bayraklarının yanında Lübnan ve Kürdistan bayraklarının da taşındığı eyleme, Alınteri, Partizan, MLPD, AGİF, SKB, ZORA, DKP ve MLKP bayrakları da taşındı.
Konuşmalarla başlayan eylemde Filistin’de başlayan soykırımcı saldırganlığın Lübnan’a da yayıldığı, Ortadoğu halklarına karşı işlediği suçlardan dolayı siyonist İsrail devletinin yargılanması gerektiği belirtildi.
Polis eylem boyunca provokasyon girişimlerinde bulundu, yürüyüş başlamadan önce bir eylemciyi göz altına aldı. “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını yasaklayan polise karşı kitle tepki gösterdi.
Eylemde “Yaşasın Özgür Filistin”, “Filistin’den Kürdistan’a – İntifada Serhildan” ve “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları atıldı. Şehir merkezindeki Rotebühlplatz meydanında biten yürüyüş, yapılan konuşmalarla sona erdi.