Atılım Almanya
Almanya’nın Magdeburg kentinde Magdeburg Gençlik Komünü öncülüğünde düzenlenen eylemde sömürgeci faşist Türk devleti ve çetelerinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi.
Eylemde yapılan konuşmada, “Cuma gününden bu yana, Türk-İslamcı çeteler Halep çevresindeki bölgelere saldırarak onları zorla kontrol altına alıyor. Türk devletinin, yıllardır süregelen stratejisini, Kuzeydoğu Suriye’deki Özyönetimi yok edip kendi kontrolü altına alma amacını güttüğü açıktır. Bunu, NATO’nun sessiz desteği ve Almanya’dan gelen silah sistemleri ile birlikte yapıyor. Bu yüzden, Magdeburg Gençlik Komünü olarak Kürdistan’daki devrimi ve umudu burada da savunmak ve harekete geçmek için çağrıda bulunduk.” denildi.
Etkinlikte, “direniş, en çok hayat demektir!” şiarıyla savaş ve ölümün kol gezdiği bir zamanda barışın simgesi olarak ışıklar yakıldı.