Atılım Beriln
Peoples Bridge (Halkların Köprüsü) sömürgecilik karşıtı mücadelelerle dayanışmayı yükseltmek ve Rojava’nın savunulmasını desteklemek için Berlin Üniversitesinde bir konferans verdi.
Konferans, tutsakların selamlanması, Rojava ve Gazze’de katledilen sivillerin ve devrimin şehitlerinin anılmasıyla başladı.
Suriye’deki mevcut durum ve iktidar değişikliğinin Rojava için ne anlama geldiği, Rojava’daki etnik çeşitlilik, demokrasi ve kadın özgürlüğü değerleri anlatıldı. Demokratik devrim modeline dair yapılan açıklamaların ardından sömürgecilik karşıtı mücadeleler ile Filistin ve Kürdistan arasındaki bağlantıya değinildi. Özellikle, 1980’lerde Filistinli ve Kürt devrimciler arasındaki ittifaka vurgu yapıldı.
Son olarak Peoples Bridge, öğrenci hareketini sömürgecilik karşıtı ve demokratik mücadeleleri birleştirmeye ve halkların umudu olan Rojava devrimini küresel bir başarı olarak sahiplenmeye ve savunmaya çağrırdı.