Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm bileşenleri , ESP’ye yönelik gözaltı terörünü şehir merkezinde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto ettiler.
Almanca pankart ve bayrakların açıldığı etkinlikte, ADGB ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda “Gözaltına alınan sosyalistleri, gazetecileri, sendikacıları sahiplenelim, özgürlük mitinginde buluşalım. ESP umuttur, umut dimdik ayakta” dendi.
ADGB Ulm’un bileşenlerinden olan bölgedeki kurumlar ADHF, AGİF, FED-GEL ve ATİF tarafından yapılan çağrıyla Ulm şehir merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında “Operasyonlarla bugün gözaltına alınan ESP, SKM, SGDF’li yoldaşlarımızın derhal salıverilmeleri için bulunduğumuz tüm alanlarda sokağa çıkarak onların sesi olmaya devam edeceğiz. Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçileri, enternasyonalistleri, mücadele örgütlerini gözaltına alınan sosyalistlerin yanında olmaya çağırıyoruz.” dendi.
Eylemde, bildiriler dağıtılırken, “Gözaltındaki sosyalistler derhal serbest bırakılsın!”, “ESP umuttur, umut dimdik ayakta!”, “Yaşasın enternasyonalist dayanışma” ve “Türk ordusu Rojava’dan defol” sloganları atıldı. Avrupa Demokrat (Ulm)