Atılım Hollanda
Hollanda’nın Rotterdam kentinde Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından yapılan etkinlikle Figen Yüksekdağ’ın Sınırsız Savumalar kitabı için imza günü ve söyleşi yapıldı.
Etkinliğe katılan Ceylan Yayınları Editörü Hasan Polat, yaptığı konuşmada Figen Yüksekdağ’ın gençliğinden bugüne kadar mücadelesini anlattı. Yüksekdağ’ın HDP Eş Başkanı olduktan sonra en kritik dönemlerde militan bir lider olarak davrandığını vurguladı. Halkları Kobanê için ayaklanmaya çağırması ve Özyönetim direnişlerindeki militan duruşuyla liderliğini ispatladığını belirten Hasarı Polat, Yüksekdağ’ın Sınırsız Savumalar kitabı ile ilgili bilgiler vererek, “aslında Figen başkanın Kobanê kumpas davasında kendini savunmadığını, faşizmi yargılandığını ve hesap sorduğunu” dikkat çekti.
Etkinliğin soru cevap bölümünde Polat güncel gelişmeler hakkında konuştu. Etkinliğin sonunda ise Hasan Polat Sınırsız Savumalar kitabını imzaladı.