Atılım Stuttgart
Almanya’nın Stuttgart kentinde ölümsüzleşmesinin 10. yılında MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann sokak eylemi ve salon etkinliğiyle anıldı.
Stuttgart’ın Marktplatz meydanında “Kadınlar Faşizme Karşı – Kadın Devrimi ile Özgürlüğe” şiarıyla düzenlenen eylemi genç kadın örgütü ZORA ve Kadın Kolektifi düzenledi.
Eylemde sıkça “Stuttgart’tan Rojava’ya, mücadelemizde Ivana yaşıyor!” sloganı atıldı.
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada Rojava kadın devrimi selamlanarak“Bizler enternasyonalistler olarak kadın devrimini savunmak zorundayız. Almanya’daki emperyalist güçlere karşı mücadele etmek görevimizdir. Türkiye ve Almanya’nın kirli oyunlarını açığa çıkarmalıyız. Rojava’yı savunmalıyız!” denildi.
Genç kadın örgütü ZORA, faşizme karşı ortak mücadele çağrısı yaparak kadınların Özsavunma perspektifini dikkat çekti. Konuşmalarında şu vurgular yapıldı:
“Yükselen faşizm biz kadınları bölmek ve sermayenin yedeği haline getirmek istiyor. Bize itaatkâr ve uysal olmamız, hayatımızı mutfakta geçirmemiz gerektiği empoze ediliyor. Özellikle sosyal medyada, genç yaşta anne olmamız, evlenmemiz, kocalarımıza hizmet etmemiz ve her şeye boyun eğmemiz gerektiği söyleniyor. Faşist kadın modeline karşı yüksek sesle ve kararlılıkla duruyor, kendi kaderimizi tayin hakkımız için mücadele ediyoruz!”
Komünist Kadınlar, kadınların çifte sömürüsüne dikkat çekerek kadın devrimi için örgütlü mücadeleye çağrı yaptı.
Gösteri sırasında yoldan geçen erkeklerin saldırılarıyla karşılaşıldı. Ancak kadınlar başarılı bir şekilde kendilerini savunarak direndi. Gösteri, güçlü bir şekilde ve Rojava’ya selamlarla sonlandırıldı.
IVANA HOFFMANN İÇİN SALON ETKİNLİĞİ
Stuttgart’ta komünistler, devrimciler ve enternasyonalistler, 7 Mart 2015’te faşist IŞİD’e karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann’ı (Avaşin Tekosin Güneş) andılar.
Konuşmalarda Ivana’nın kim olduğu anlatıldı ve veda mektubu okundu. Ayrıca Ivana’nın çocukluğundan Rojava’daki silahlı mücadelesine kadar olan süreci gösteren iki sinevizyon gösterimi yapıldı.
Ardından, Almanya’daki gençlere hitaben Komünist Gençlik Örgütü’nün (KGÖ) bir konuşması yapıldı. Bu konuşmada, özellikle devletin artan faşistleşmesi karşısında devrimcilerin, antifaşistlerin örgütlenmesini büyütmesi gereğine dikkat çekildi.
Komünist Aufbau’nun yaptığı konuşmada ise kadroların geliştirilmesinin önemi ele alındı ve Ivana’nın bugün Almanya’daki komünist hareket içindeki rolüne değinildi.
Etkinlikte Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) selamlandı. Örgütün tarihini anlatan bir video gösterildi.
“Stuttgart’tan Rojava’ya – mücadelemizde Ivana yaşıyor!” sloganıyla anma etkinliği bitirildi.