Atılım – Bern
ADGB’nin çağrısı ile İsviçre’de çeşitli kantonlarda eylem ve etkinlikler gerçekleşti. 12 Mart tarihinde ADGB bileşeni ve Bern’de bulunan birçok göçmen kurum ve kuruluşun örgütlediği kitlesel eyleme 200’ü aşkın göçmen işçi ve emekçi katıldı.
Suriye’de BAAS rejimi tarafından yıllardır halklar zulüm altında inlemektedirler. 2011 yılından beri süren iç savaş milyonlarca insanı yerinden etti, yüzbinlerce ölü ve yaralı var.
Eylemde SYKP adına Tuncay Yılmaz, AVEG-KON’na bağlı İGİF Eşbaşkanı Hüseyin Torun, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, PYD, FEDA adına Songül Çelik ve Partizan adına konuşmalar yapıldı. ADGB adına Almanca ve Türkçe açıklamalar okundu.
Konuşmacılar ve yapılan açıklamalarda HTŞ’ye bağlı güçlerin Türk Devleti ve emperyalistlerin desteklediği cihatçı çetelerin yaptığı Alevi katliamlarının sorumluları olduğuna dikkat çekildi. İsviçre devletinin 65 milyon dolar ve AB’nin 300 milyon doları aşkın destek sunduklarını dile getirdiler.
15 Mart Köln ve 17 Mart günü Belçika’da yapılacak Suriye Konferası’na Colani’nin davet edilmesini protesto etmek için yapılacak merkezi eylemlere katılım çağrısı yapıldı. Ayrıca hafta boyunca ve hafta sonunda İsviçre’de yapılacak etkinliklere duyarlı olunması ve katılım çağrısı yapıldı.