Atılım Stuttgart
Almanya’nın Baden Würtemberg Eyaletinde Stuttgart ve Ulm arasında bulunan Westerheim kentine bağlı Merklingen’de faaliyet yürüten DAKOR adlı Uluslararası Firma, Almanya’daki fabrikasını artan kira ve üretim maliyetleri nedeniyle kapatma kararına karşı işçiler direnişe geçti.
DAKOR adlı uluslararası şirketin 13 ülkede fabrikaları bulunuyor. Almanya’da ise üç fabrikası ile faaliyetlerini sürdürüyor. 1995 yılından beri Merklingen’de Mobilya Parça ve ekipmanları üretiminde faaliyet yürüten Fabrikada 200 işçi çalışıyor. İşçilerin büyük çoğunluğu ise 25 – 30 yıldır bu fabrikada çalışıyor.
200 İŞÇİ, TOPLU BİR ŞEKİLDE İŞTEN ATILMASI KARARINA KARŞI DİRENİŞE GEÇTİ
Fabrika yönetimi geçtiğimiz ay işçilere 31 Mayıs tarihinde bu fabrikadaki üretimini sonlandıracağını açıklamıştı. Bunun üzerine İG Kimya sendikasında örgütlü olan işçiler, 200 işçinin işten toplu bir şekilde atılması kararına karşı direnişe geçti.
İşçiler arasında sendika temsilcileri ve öncü işçilerden oluşan bir Komite kuruldu. İşçiler bugün üretimi durdurarak direnişe geçti. Fabrika önünde nöbet eylemi başlattı. Fabrikaya gelen işverenler ve fabrika yönetimi ile Sendika temsilcileri arasında görüşmeler sürüyor. İşçiler, fabrikayı büyük zararlara uğratsa da 31 Mayıs’a kadar üretim yapmayacaklarını işlerine ve haklarına sahip çıkacaklarını belirtiyor. Mağdur edilmek istenen 200 işçi ailesi üzerinden neredeyse sayıları 800’ü bulan aileler, çocuklarıyla birlikte İşçilerin yanında direnişi destekliyor.
AGİF EŞ BAŞKANI ERSİN SEDEFOĞLU: İŞÇİLERE DESTEK OLUYORUZ, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Fabrikanın kapatılması kararından bu yana işçilerle görüşmeler yürüten AVEG-KON’a bağlı AGİF ve AGİF’e bağlı Ulm Derneği bugün direnişe geçen ve nöbet eylemini sürdüren işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. AGİF Eş Başkanı Ersin Sedefoğlu, işçilere direniş boyunca kazanana kadar yanlarında olacaklarını, direnişin kamuoyuna duyurulması ve dayanışmanın büyütülmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini belirtti. İşçiler de dayanışma ve desteğinden dolayı AGİF’e teşekkür etti.